Gulerodskage

Sund & saftig gulerodskage med skyr frosting

INGREDIENSER

3 æg

60 g kokossukker

150 g Cheasy skyr

1 spsk. smeltet kokosolie

Saft fra 1 appelsin (husk gem skal til frosting)

225 g fint sigtet speltmel

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt vanilje

¼ tsk. allehånde

2 store revet gulerødder

1 håndfuld tørrede, hakkede dadler el. rosiner

 

Skyr frosting
200 g neutralflødeost (evt. light)
150 g Cheasy skyr

2 spsk. flydende honning
¼ tsk. vanilje pulver

1 tsk. revet økologisk appelsin skal

SÅDAN GØR DU

Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Tilsæt skyr, kokos olie, appelsinsaft og rør grundigt sammen. Bland krydderier, bagepulver, natron og mel og rør det i den våde masse. Vend til sidst dadler og gulerod i dejen.

Hæld dejen i en beklædt bageform og bag ved 175 grader i 45-50 min, eller indtil en kniv kommer ren ud. Lad kagen køle af.

Rør alle ingredienserne til frosting sammen. Top den kølige kage med frosting og evt. en håndfuld hakkede nødder