Sandwich med skinkemignon og dadler

Sandwich med skinkemignon og dadler

30 min
En spændende kombination af den friske, syrlige dressing, gulerødder, svinekød og de intense søde dadler.

Sådan gør du

Hvidløgsdressing
  • Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.
  • Skær skinkemignonen i tynde skiver (ca. ½ cm tykke). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Drys med halvdelen af krydderierne. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet på samme måde.
  • Rist imens brødet på en brødrister eller under grillen i ovnen.
  • Læg brødene sammen om grøntsager, dadler og det stegte kød, pynt med brøndkarse og server med hvidløgsdressing til.
Energiindhold for hele retten:

8772 kJ / 2097 kcal

Næringsindhold pr. 100g

467 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,8 % 7,6 g
Kulhydrat: 53,8 % 14,8 g
Fedt: 18,4 % 2,3 g

Ingredienser

Hvidløgsdressing
2 dl Skyr naturel
2 Små hakkede fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Gulerødder (ca. 300 g)
1 Skinkemignon (ca. 400 g)
15 g Smør
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
8 skiver Groft brød (ca. 325 g)
1 liter Icebergsalat revet i grove strimler
¾ Agurk i tynde stave (ca. 225 g)
100 g Udstenede dadler i tynde strimler - eller store rosiner
Pynt
Brøndkarse