Sandwich med skinkemignon og dadler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

En spændende kombination af den friske, syrlige dressing, gulerødder, svinekød og de intense søde dadler.

Ingredienser

Antal portioner

Hvidløgsdressing

  • 4 gulerødder (ca. 300 g)
  • 1 skinkemignon (ca. 400 g)
  • 15 g smør
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • 8 skiver groft brød (ca. 325 g)
  • 1 liter icebergsalat revet i grove strimler
  • ¾ agurk i tynde stave (ca. 225 g)
  • 100 g tørrede dadler i tynde strimler - eller store rosiner

Pynt

  • brøndkarse

Sådan gør du

Sådan gør du

Hvidløgsdressing

Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skræl gulerødderne og skær dem i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.

Skær skinkemignonen i tynde skiver (ca. ½ cm tykke). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Drys med halvdelen af krydderierne. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet på samme måde.

Rist imens brødet på en brødrister eller under grillen i ovnen.

Læg brødene sammen om grøntsager, dadler og det stegte kød, pynt med brøndkarse og server med hvidløgsdressing til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 13 %

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Vinen til denne sandwich skal have lidt sødme, men ikke for meget. Prøv en hvidvin på viognier-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad