Sandwich med skinkemignon og dadler

Sandwich med skinkemignon og dadler

30 min
En spændende kombination af den friske, syrlige dressing, gulerødder, svinekød og de intense søde dadler.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwich-med-skinkemignon-og-dadler/

Sådan gør du

Hvidløgsdressing
  • Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.
  • Skær skinkemignonen i tynde skiver (ca. ½ cm tykke). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Drys med halvdelen af krydderierne. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet på samme måde.
  • Rist imens brødet på en brødrister eller under grillen i ovnen.
  • Læg brødene sammen om grøntsager, dadler og det stegte kød, pynt med brøndkarse og server med hvidløgsdressing til.
Energiindhold for hele retten:

8772 kJ / 2097 kcal

Næringsindhold pr. 100g

467 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,8 % 7,6 g
Kulhydrat: 53,8 % 14,8 g
Fedt: 18,4 % 2,3 g

Ingredienser

Hvidløgsdressing
2 dl Skyr naturel
2 Små hakkede fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 Gulerødder (ca. 300 g)
1 Skinkemignon (ca. 400 g)
15 g Smør
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
8 skiver Groft brød (ca. 325 g)
1 liter Icebergsalat revet i grove strimler
¾ Agurk i tynde stave (ca. 225 g)
100 g Udstenede dadler i tynde strimler - eller store rosiner
Pynt
Brøndkarse