Sandwich med skinkemignon og dadler
30 min

Sandwich med skinkemignon og dadler

En spændende kombination af den friske, syrlige dressing, gulerødder, svinekød og de intense søde dadler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sandwich med skinkemignon og dadler

En spændende kombination af den friske, syrlige dressing, gulerødder, svinekød og de intense søde dadler.

Antal portioner

Hvidløgsdressing

  • 4 gulerødder (ca. 300 g)
  • 1 skinkemignon (ca. 400 g)
  • 15 g smør
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tyrkisk brød
  • 1 liter icebergsalat revet i grove strimler
  • ¾ agurk i tynde stave (ca. 225 g)
  • 100 g halvtørrede dadler i tynde strimler - eller store rosiner

Fremgangsmåde:

Hvidløgsdressing

Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Skræl gulerødderne og skær dem i lange tynde strimler med en kartoffelskræller.

Skær skinkemignonen i tynde skiver (ca. ½ cm tykke). Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af kødskiverne ca. 1 min. på hver side. Drys med halvdelen af krydderierne. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af kødet på samme måde.

Lun imens brødet på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Skær brødet i 8 trekanter. Flæk hver trekant, så den stadig hænger sammen i bunden. Anret grøntsager, dadler og det stegte kød i et stort fad og server dressingen til - så kan hver person lave sin egen sandwich.

Luning af brød

Ca. 3 min. ved 200° - eller på en brødrister.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 14 %
Print

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

Vinen til denne sandwich skal have lidt sødme, men ikke for meget. Prøv en hvidvin på viognier-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad