Stokkeslaw - af en rest broccoli og blomkål

Stokkeslaw - af en rest broccoli og blomkål

30 min
I denne "slaw" er stokkene fra broccoli og blomkål også brugt - så er der intet spild...

Sådan gør du

  • Bland cremefraiche, honning, sennep, citronskal og -saft. Snit broccoli- og blomkålsstokkene samt blomkål og blomkålsbladene fint og vend det i dressingen sammen med mynteblade Hak dadlerne fint og vend dem i til sidst. Smag til.
Tip
  • Hvis du har en rest kogte perlespelt eller ris, kan du tilsætte dem for mere fylde.
Energiindhold for hele retten:

4415 kJ / 1055 kcal

Næringsindhold pr. 100g

158 kJ / 38 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22,5 % 2,1 g
Kulhydrat: 46,8 % 4,4 g
Fedt: 30,7 % 1,3 g

Ingredienser

2 dl Creme fraiche
¾ spsk Flydende honning
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
2½ spsk Friskpresset citronsaft
125 g Broccoli - kun stokken
325 g Blomkål inkl. stokken
4 Blade af blomkål
1 dl Finthakkede mynteblade
50 g Dadler
Pynt
Mynteblade
Udstenede dadler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk