Pasta med citronkylling og grøntsagsfløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

30 min

Citron, kylling og basilikum....en fantastisk kombination. Og så sammen med pasta, flødesauce og grøntsager, så er den hjemme til et nemt og dejligt aftensmåltid.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 liter vand
  • 1½ spsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx penne
  • 400 g broccoli i buketter
  • 300 g blomkål i buketter
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 2 store fed hvidløg i skiver
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade

Citronkylling

  • 25 g smør
  • 400 g rensede kyllingeinderfileter
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 store fed hvidløg i skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet 5-peberblanding
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade

Pynt

  • friskkværnet 5-peberblanding
  • friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor tykbundet gryde. Kog pastaen i ca. 7 min. Tilsæt broccoli og blomkål og kog i yderligere ca. 4 min. til pastaen er mør, uden at være blød. Lad pasta og grøntsager dryppe af i et dørslag. Bring fløde og hvidløg i kog i den store gryde. Kom pasta og grøntsager, citronskal og basilikum i fløden og vend godt rundt.

Citronkylling

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingeinderfileterne ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved jævn varme i ca. 2 min. - vend en gang undervejs. Skru op til kraftig varme og tilsæt citronsaft og hvidløg. Drys med salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Vend kyllingeinderfileterne i basilikum, lige inden serveringen.

Fordel pasta med fløde, broccoli og blomkål i 4 varme dybe tallerkener. Anret kyllingekødet på toppen og pynt med friskkværnet peber og basilikumblade.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,5 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: