Grøntsagsmos - til baby

Grøntsagsmos - til baby

Fryseegnet
En skøn opskrift på hjemmelavet grøntsagsmos med kartofler, blomkål og broccoli, som stimulerer din babys smagssans. Grøntsagsmosen er velegnet til babyer i alderen 6-9 måneder.

Sådan gør du

Grøntsagsmos
  • Kog blomkål, kartofler og broccoli i usaltet vand og under låg i ca. 20 min. - til de er møre.
  • Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre uden låg. Tag et par grøntsagsbuketter fra til fingermad. Mos grøntsagerne med fx et piskeris til en jævn blanding.
Spiseklar mos
  • Tag gryden af varmen og rør smør i grøntsagerne.
  • Bland det godt sammen og server grøntsagsmosen med broccoli, blomkål og frugtmos. Server mosen med drikkeklar tilskudsblanding i en kop.
Frysetips

Du kan med fordel lave en større portion og fryse mosen ned i fryseegnet emballage før tilsætning af smør. Rør smør i den genopvarmede mos lige inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1049 kJ / 251 kcal

Næringsindhold pr. 100g

292 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 11,9 % 2 g
Kulhydrat: 51,5 % 8,9 g
Fedt: 36,6 % 2,9 g
Mere inspiration

En nem opskrift på havregrød.

Ingredienser

Skrællede kartofler i mindre stykker (ca. 125 g)
2
Blomkål i mindre buketter
100 g
Broccoli i mindre buketter
50 g
Smør
2 tsk
Tilbehør
Frugtmos - til baby
1½ spsk
Indkluderet i opskriften