SKYR

Skyr er den perfekte start på dagen, når din morgenmad skal give en ekstra god mavefornemmelse! Den faste skyr konsistens og det høje indhold af protein i skyr lægger nemlig en god bund, når du har stor appetit på dagen.

Herunder finder du inspiration til hvor du kan bruge Skyr i din dagligdag:

Cheesecake med Skyr

med skyr, citron og skovbær 

SE OPSKRIFT

Proteinrig snack

Nap et mættende mellemmåltid eller afslut træning med en proteinrig snack.

SE OPSKRIFT

Chiagrød med skyr og kokosmælk

Kickstart dagen eller afslut træning med en mættende chiagrød med skyr og kokosmælk

SE OPSKRIFT

Skyrdressing

Opskrift på dressing med skyr 

SE OPSKRIFT

Proteinpandekager med Skyr

Perfekte som snack efter træningen

SE OPSKRIFT

Skyr

Få svar på dine spørgsmål om skyr her.

Hvad er skyr?

Skyr er et syrnet mælkeprodukt med et højt proteinindhold og et lavt indhold af fedt og kalorier. Skyr stammer fra Island, hvor det har været produceret i mere end 1.000 år. I Danmark dukkede skyr først op i 2006. I årene herefter har Arla lanceret flere varianter af skyr.

Skyr er cremet og fast i konsistensen og byder på en syrlig og frisk smag. Mange spiser skyr til morgenmad drysset med mysli og honning eller som en velsmagende snack om eftermiddagen og aftenen toppet med frisk frugt, bær eller nødder. Skyr er også velegnet som kold sauce til kartofler eller som dressing til salaten.

Hvad er skyr lavet af?

Skyr er lavet af syrnet mælk, hvor vallen er løbet fra, og mælkeproduktet minder om græsk drænet yoghurt eller kvark. Indholdet i Cheasy® skyr naturel er skummetmælk, mælkesyrekultur og mikrobiel osteløbe, der giver en lækker og let yoghurtsmag.

Er skyr sundt?

Skyr kan spises som en del af en sund og varieret kost, og magre mejeriprodukter, så som skyr, anbefales af Fødevarestyrelsen. Cheasy® skyr har desuden et lavt fedtindhold på 0,2 % og er ikke tilsat sukker, hvilket gør skyr til et godt alternativ i en lang række madretter. Skyr kan erstatte cremefraiche som tilbehør til kager og desserter, og stadigvæk give fylde og smag. Her kan du finde flere tips til opskrifter med skyr, som du kan servere i hverdagen eller ved særlige lejligheder.

Kan man fryse skyr?

Nej, Cheasy® skyr kan ikke fryses, den skal nydes frisk.

Hvordan laver man skyr?

Skyr fremstilles af skummetmælk, som først varmebehandles ved høje temperaturer og derefter afkøles til ca. 42 grader. Herefter tilsætter mejeriet mælkesyrekultur, hvilket får mælken til at koagulere (stivne). Valle (mælkeprotein) separeres derefter fra den faste yoghurtmasse, så yoghurtmassen koncentreres, og dermed opnår man den faste konsistens og friske smag, samt høje proteinindhold, som kendetegner skyr.

Hvad er skyr godt for?

På grund af det lave fedtindhold og høje proteinindhold er skyr godt som en del af en sund og varieret kost.

Skyr er lækker som morgenmad og mellemmåltid med toppings af bær, frugter og mysli.

Skyr smager godt i kolde salater og dressinger, men er også lækker i sig selv med fx rabarberkompot og mysli eller som et hurtigt mellemmåltid med frisk frugt. Skyr fremstilles primært naturel, men der findes også produkter i handelen, som er tilsat smag.

Er der mælkesyrebakterier i skyr?

Ja, der er mælkesyrebakterier i skyr. 

Er der laktose i skyr?

Ja, almindelig skyr indeholder laktose. Men du kan også få Arla® Laktosefri skyr med samme gode indhold som almindelig skyr, bare uden laktosen.