Ostemagerens Ordbog

Kend din Riberhus®

På Arla’s mejerier, hvor Riberhus® bliver produceret, er luften fyldt med underlige ord såsom randgæring, ostekorn, krølpiber, hulsætning, lagringstemperatur og ostekultur. Begreber, der ofte tages i brug, når ostemagerne skal afgøre, om osten udvikler sig rigtigt - og i sidste ende smager godt nok til at kunne blive solgt som en Riberhus®. Lær din Riberhus® rigtig godt at kende og få inspiration til tilbehør herunder.

Opbevaring

  • Har du købt stort ind og fyldt køleskabet med Riberhus®, så frygt ej – Danbo oste kan tåle nedfrysning i 3-4 måneder. 
  • Hvis din ost har udviklet skimmel/mug, så smid den ikke ud. I faste ostetyper, så som Danbo, kan man skære området med skimmel/mug fra, og spise resten af osten med velbehag og god samvittighed.
  • For at forlænge levetiden for din Riberhus® og forhindre udtørring, bør osten altid opbevares i lufttæt emballage.
Opbevaring

Temperering

Temperaturen hjælper smagsnuancerne på vej. For at få det bedste frem i din Riberhus®, bør osten tages ud mindst en halv time før brug. På den måde bringer du den fulde smag frem i osten.

Temperering

Ostemagerens ordbog til skæreost

Her i ostemagernes ordbog har vi samlet de vigtigste ord og begreber, så du kan blive lidt klogere på oste generelt - og på hvorfor Riberhus er lidt bedre end andre gode oste.