Gør baristaerne kunsten efter ved at lave kaffe med latte art derhjemme. Det kræver lidt øvelse og den rigtige teknik, så vi har lavet en trin-for-trin guide som sikrer dig den perfekte mælkeskum til din latte art.
Sådan skummer du mælken perfekt
Følg med i videoen, hvor barista Kian Hickman guider dig til den perfekte mælkeskum.
Lær at lave et hjerte i din kaffe
Følg med i videoen, hvor barista Kian Hickman viser dig, hvordan du laver et hjerte i din kaffe.
Lær at lave en tulipan i din kaffe
Følg med i videoen, hvor barista Kian Hickman viser dig, hvordan du laver en tulipan i din kaffe.
Step-by-step guide
Følg trinene for at skumme mælken perfekt
Trin 1:
Vælg en mælk med højt protein- og fedtindhold, det giver basis for stabilt og blankt mælkeskum og en lækker, cremet smag.
Trin 2:
Lav et espresso shot på kværnede bønner. Vi anbefaler 18-20 g. malet kaffe til en dobbelt espresso.
Trin 3:
Skum din mælk så den bliver blød, tyk og cremet. Temperaturen skal være mellem 55-65 grader og mælken skal gerne se glat og blank ud.
Trin 4:
Bank din kande let mod bordet og slyng mælken lidt i kanden for at fjerne store luftbobler og ensarte skummet.
Trin 5:
Start højt: hæld kontinuerligt og langsomt mælkeskummet i midten af din kop. Kom tættere på koppen med kanden, når koppen er halvt fuld for at begynde at tegne dit mønster.
Trin 6:
Slut tæt på: fortsæt med at hælde, men gå nu tæt på koppen med kanden og hæld langsomt i midten, til du kan se en cirkel forme sig. Når du ser cirklen, træk da mælkestrålen gennem cirklen for at forme et hjerte.