Latte art
Latte Art

Latte Art

Gør baristaerne kunsten efter ved at lave kaffe med latte art derhjemme. Det kræver lidt øvelse og den rigtige teknik, så vi har lavet en trin-for-trin guide som sikrer dig den perfekte mælkeskum til din latte art.

Sådan skummer du mælken perfekt

Følg med i videoen, hvor barista Kian Hickman guider dig til den perfekte mælkeskum.

Sådan skummer du mælken

Lær at lave et hjerte i din kaffe

Følg med i videoen, hvor barista Kian Hickman viser dig, hvordan du laver et hjerte i din kaffe.

Sådan laver du hjertet i din kaffe

Lær at lave en tulipan i din kaffe

Følg med i videoen, hvor barista Kian Hickman viser dig, hvordan du laver en tulipan i din kaffe.

Sådan laver du tulipanen i din kaffe
Step-by-step guide

Følg trinene for at skumme mælken perfekt

Trin 1:
Trin 1:

Vælg en mælk med højt protein- og fedtindhold, det giver basis for stabilt og blankt mælkeskum og en lækker, cremet smag.

Trin 2:
Trin 2:

Lav et espresso shot på kværnede bønner. Vi anbefaler 18-20 g. malet kaffe til en dobbelt espresso.

Trin 3:
Trin 3:

Skum din mælk så den bliver blød, tyk og cremet. Temperaturen skal være mellem 55-65 grader og mælken skal gerne se glat og blank ud.

Trin 4:
Trin 4:

Bank din kande let mod bordet og slyng mælken lidt i kanden for at fjerne store luftbobler og ensarte skummet.

Trin 5:
Trin 5:

Start højt: hæld kontinuerligt og langsomt mælkeskummet i midten af din kop. Kom tættere på koppen med kanden, når koppen er halvt fuld for at begynde at tegne dit mønster.

Trin 6:
Trin 6:

Slut tæt på: fortsæt med at hælde, men gå nu tæt på koppen med kanden og hæld langsomt i midten, til du kan se en cirkel forme sig. Når du ser cirklen, træk da mælkestrålen gennem cirklen for at forme et hjerte.