Latte Art

Latte Art

Gør baristaerne kunsten efter ved at lave kaffe med latte art derhjemme. Det kræver lidt øvelse og den rigtige teknik, så vi har lavet en trin-for-trin guide som sikrer dig den perfekte mælkeskum til din latte art.
Trin 1:
Trin 1:

Vælg en mælk med højt protein – og fedtindhold, det giver basis for stabilt og blankt mælkeskum og en lækker, cremet smag.

Trin 2:
Trin 2:

Lav et espresso shot på kværnede bønner. Vi anbefaler 18-20 g. malet kaffe til en dobbelt espresso.

Trin 3:
Trin 3:

Skum din mælk så den bliver blød, tyk og cremet. Temperaturen skal være mellem 55-65 grader og mælken skal gerne se glat og blank ud.

Trin 4:
Trin 4:

Bank din kande let mod bordet og slyng mælken lidt i kanden for at fjerne store luftbobler og ensarte skummet.

Trin 5:
Trin 5:

Start højt: hæld kontinuerligt og langsomt mælkeskummet i midten af din kop. Kom tættere på koppen med kanden, når koppen er halvt fuld for at begynde at tegne dit mønster.

Trin 6:
Trin 6:

Slut tæt på: fortsæt med at hælde, men gå nu tæt på koppen med kanden og hæld langsomt i midten, til du kan se en cirkel forme sig. Når du ser cirklen, træk da mælkestrålen gennem cirklen for at forme et hjerte.