0-6 måneder

Kære forælder: Styr dine forventninger!

Forventer du, at amning er nemt, at du ses med veninderne hver uge og smider baby-kiloene på ingen tid, mens du i øvrigt overskuer en helt ny hverdag? Så bør du måske læse med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan du lærer at styre dine forventninger.

Julen sætter den “perfekte familietid” under pres

Forskellige forventninger til ferietiden sætter den gode stemning under pres, og julen sætter denne udfordring på spidsen, idet at der er særligt mange forventninger. Derfor giver vi dig en guide til en jul, hvor der både er plads til småbørn og forældre.

Sådan tager du presset af parforholdet

Som nybagte forældre er der et hav af nye opgaver og forpligtelser, som udfordrer og presser forældreparrets forhold. Familieforøgelsen påvirker begge parter, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man bevarer gnisten. Måske er samleje efter fødslen også en udfordring. Bliv klogere på, hvad der sker, og hvad du kan gøre for at lykkes som par med en baby.

Forældrerollen handler om mere end “risikostyring”

Føler du, at dit barn konstant er udsat for risici, er du ikke alene. Der er nemlig en generel tendens til, at forældre er mere fokuserede på at minimere risici for barnet end at give det nogle sunde værdier. Læs med her

Slap af! Dit barns fremtid er ikke (kun) i dine hænder

Det er nemt at blive overbevist om, at vores påvirkning som forældre afgør vores børns fremtid. Ifølge sociologer øger den indstilling imidlertid presset på os forældre og sender os i defensiven i samfundsdebatten.

20 tips til forældrene: Den store huskeliste til jeres første babyrejse

Baby på ferie: Den definitive pakkeliste

Skal du på ferie med din baby, giver vi dig her en detaljeret pakkeliste, så du ikke skal bekymre dig om at glemme noget

Guide: De 8 bedste tips til jeres første flyrejse med baby

Hjælp din baby med at sove igennem

Selvom du elsker din baby, længes du sikkert ind imellem tilbage til dengang, hvor du kunne gå i seng om aftenen – og sove helt til næste morgen uden at blive vækket. Men hvornår har din baby ikke længere brug for mad om natten? Og hvordan hjælper du bedst dit barn tilbage i drømmeland, når den lille alligevel vågner? Det har Jeanette Wegge-Larsen, der er socialpædagog og indehaver af sovecoach.dk, nogle gode bud på – brug dem som guidelines og kom (måske) tættere på en hel nats søvn.

Sådan understøtter du din babys sproglige udvikling

Du giver din baby de bedste muligheder ved at stimulere den lilles sproglige udvikling lige fra starten. Her får du råd til, hvad du kan gøre.

Babys første mad

Det er lidt af en milepæl, når din baby går fra udelukkende at leve af mælk, eller mælkeerstatning, til også at spise skemad. Du vil formentlig møde mange holdninger til, hvad du skal servere og hvornår, men her får du de generelle anbefalinger og gode råd fra babybite.dk.

Sådan støtter du din baby i at lære at kravle

Barnet lærer typisk selv at kravle, men du har mulighed for at støtte den lille i sin udvikling. Læs her hvordan.

Fem tips: Hjælp din baby til at sætte sig selv op

Din baby bliver ikke god til at sidde ved at blive sat op. Her kan du læse om, hvordan du kan hjælpe din baby til at sætte sig selv op.

Fra mælk til grød – sådan kommer I godt i gang med ske-maden

De første måneder af din babys liv har mælk været rigeligt til at tilfredsstille og mætte den lille mave, men lige om lidt venter en ny milepæl. Grød og skemad. Men hvordan ved du, om din baby er klar til en ny slags mad? Og hvordan sikrer du, at overgangen fra mælk til skemad bliver så god som muligt?