6-12 måneder

Far-rollen anno 2020

Der er ikke en rigtig måde at være far på i dag, så manden må selv finde ud af, hvad det betyder at være “far”. Vi giver gode råd til, hvor han kan søge inspiration.

Kære forælder: Styr dine forventninger!

Forventer du, at amning er nemt, at du ses med veninderne hver uge og smider baby-kiloene på ingen tid, mens du i øvrigt overskuer en helt ny hverdag? Så bør du måske læse med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan du lærer at styre dine forventninger.

Julen sætter den “perfekte familietid” under pres

Forskellige forventninger til ferietiden sætter den gode stemning under pres, og julen sætter denne udfordring på spidsen, idet at der er særligt mange forventninger. Derfor giver vi dig en guide til en jul, hvor der både er plads til småbørn og forældre.

Sådan tager du presset af parforholdet

Som nybagte forældre er der et hav af nye opgaver og forpligtelser, som udfordrer og presser forældreparrets forhold. Familieforøgelsen påvirker begge parter, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man bevarer gnisten. Måske er samleje efter fødslen også en udfordring. Bliv klogere på, hvad der sker, og hvad du kan gøre for at lykkes som par med en baby.

Forældrerollen handler om mere end “risikostyring”

Føler du, at dit barn konstant er udsat for risici, er du ikke alene. Der er nemlig en generel tendens til, at forældre er mere fokuserede på at minimere risici for barnet end at give det nogle sunde værdier. Læs med her

Slap af! Dit barns fremtid er ikke (kun) i dine hænder

Det er nemt at blive overbevist om, at vores påvirkning som forældre afgør vores børns fremtid. Ifølge sociologer øger den indstilling imidlertid presset på os forældre og sender os i defensiven i samfundsdebatten.

20 tips til forældrene: Den store huskeliste til jeres første babyrejse

Baby på ferie: Den definitive pakkeliste

Skal du på ferie med din baby, giver vi dig her en detaljeret pakkeliste, så du ikke skal bekymre dig om at glemme noget

Guide: De 8 bedste tips til jeres første flyrejse med baby

Det store spørgsmål: Må guldklumpen snorke i smørhullet?

Må barnet sove i smørhullet mellem forældrene? Eller er det bare bedre med en vugge ved siden af sengen? Eller måske på barnets eget værelse? Der findes ingen facitliste til, hvordan man sover med sit barn. Det eneste rigtige svar er det, man sammen kommer frem til som forældre, siger søvnspecialist og foredragsholder Mikael Rasmussen.

Hjælp din baby med at sove igennem

Selvom du elsker din baby, længes du sikkert ind imellem tilbage til dengang, hvor du kunne gå i seng om aftenen – og sove helt til næste morgen uden at blive vækket. Men hvornår har din baby ikke længere brug for mad om natten? Og hvordan hjælper du bedst dit barn tilbage i drømmeland, når den lille alligevel vågner? Det har Jeanette Wegge-Larsen, der er socialpædagog og indehaver af sovecoach.dk, nogle gode bud på – brug dem som guidelines og kom (måske) tættere på en hel nats søvn.

SOV GODT, LILLE SKAT - sove-coachens PUTTE-RÅD

Når vi voksne bliver trætte, lægger vi os på sofaen eller glæder os til at komme i seng. Sådan er det sjældent med børn. Ofte er det sådan, at små børn bliver mere aktive og forsøger at kæmpe imod søvnen, når de bliver trætte. Det er en af grundene til, at søvn og putning i mange familier kan være en udfordring. Her får du socialpædagog og indehaver af sovecoach.dk Jeanette Wegge-Larsens råd til putningen. Ikke alle råd virker på alle børn, men forhåbentlig kan du finde noget inspiration uanset hvad.

Derfor skal du lade baby bestemme

Læs her, hvorfor du skal lade baby være boss i legens verden, hvordan du understøtter din babys udvikling gennem leg og få tre gode lege, både du og baby vil elske.

3 sjove motoriklege, som træner balancen – og hvorfor det er vigtigt

En god balance er altafgørende for dit barns motoriske udvikling. Her er alt, du skal vide om den vigtige balancetræning – og tre lege, der både er sjove og giver baby en god balance.

Sådan understøtter du din babys sproglige udvikling

Du giver din baby de bedste muligheder ved at stimulere den lilles sproglige udvikling lige fra starten. Her får du råd til, hvad du kan gøre.

Forebyg kræsenhed: Lær dit barn “madmod”

Det kan være enormt frustrerende at lave mad til sit barn og så blive mødt med et “det kan jeg ikke lide”. Her får du gode råd til, hvordan du kan opbygge din babys “madmod”.

Derfor skal din baby lege med maden

Babyer er vilde med at stikke fingrene i maden og spise med hænderne, og det skal de have lov til. Få forklaringen på hvorfor lige her.

Sådan støtter du din baby i at lære at kravle

Barnet lærer typisk selv at kravle, men du har mulighed for at støtte den lille i sin udvikling. Læs her hvordan.

Fem tips: Hjælp din baby til at sætte sig selv op

Din baby bliver ikke god til at sidde ved at blive sat op. Her kan du læse om, hvordan du kan hjælpe din baby til at sætte sig selv op.

Fra mælk til grød – sådan kommer I godt i gang med ske-maden

De første måneder af din babys liv har mælk været rigeligt til at tilfredsstille og mætte den lille mave, men lige om lidt venter en ny milepæl. Grød og skemad. Men hvordan ved du, om din baby er klar til en ny slags mad? Og hvordan sikrer du, at overgangen fra mælk til skemad bliver så god som muligt?