&ME

10 ærlige ting, der giver mig følelsen af at være en god mor

Det er så nemt at banke sig selv oveni hovedet med ting, der giver os følelsen af at være dårlige foræl-dre. Men skal vi ikke bare i fællesskab bestemme, at det fra nu af er slut med det og i stedet tænke på alt det gode, vi også gør?

Sådan bliver du klar til barn nummer to

Ja, du har kærlighed nok til to børn, og nej, dit første barn går ikke i stykker af at vente med at få læst en bog, til du har skiftet ble på den nye lillebror. Familievejleder, Lola Jensen, og børne- samt familie-psykolog, Camilla Holmgaard, guider dig her til, hvordan du og din familie bliver klar til barn nummer to.

“Bland jer udenom” - Hvordan ændrer dit barn forholdet til dine forældre?

Forholdet til ens forældre ændrer sig, når man selv får børn. Læs her, hvordan og hvad ens egen opvækst betyder for de nyudklækkede bedsteforældres rolle i familien.

Nybagt mor? Husk også dig selv

Det er nemt at glemme sig selv, når babyen kræver opmærksomhed 24/7, men det er vigtigt, at du prioriterer dig selv en gang imellem. Læs med her og få gode råd til, hvordan du kan passe bedre på dig selv.

Hvad enhver mand bør vide om gravide

Far-rollen anno 2020

Der er ikke en rigtig måde at være far på i dag, så manden må selv finde ud af, hvad det betyder at være “far”. Vi giver gode råd til, hvor han kan søge inspiration.

Kære forælder: Styr dine forventninger!

Forventer du, at amning er nemt, at du ses med veninderne hver uge og smider baby-kiloene på ingen tid, mens du i øvrigt overskuer en helt ny hverdag? Så bør du måske læse med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan du lærer at styre dine forventninger.

Julen sætter den “perfekte familietid” under pres

Forskellige forventninger til ferietiden sætter den gode stemning under pres, og julen sætter denne udfordring på spidsen, idet at der er særligt mange forventninger. Derfor giver vi dig en guide til en jul, hvor der både er plads til småbørn og forældre.

Gravid og bekymret? Sådan holder du begge ben på jorden

Som gravid trænger der sig mange bekymringer på. Samtidig møder man ofte mange anbefalinger af, hvad man må og ikke må. Her får du et bud på, hvordan du kan forholde dig til den nye situation og samtidig bevare begge ben på jorden.

Sådan tager du presset af parforholdet

Som nybagte forældre er der et hav af nye opgaver og forpligtelser, som udfordrer og presser forældreparrets forhold. Familieforøgelsen påvirker begge parter, og det kan være svært at finde ud af, hvordan man bevarer gnisten. Måske er samleje efter fødslen også en udfordring. Bliv klogere på, hvad der sker, og hvad du kan gøre for at lykkes som par med en baby.

Forældrerollen handler om mere end “risikostyring”

Føler du, at dit barn konstant er udsat for risici, er du ikke alene. Der er nemlig en generel tendens til, at forældre er mere fokuserede på at minimere risici for barnet end at give det nogle sunde værdier. Læs med her

Slap af! Dit barns fremtid er ikke (kun) i dine hænder

Det er nemt at blive overbevist om, at vores påvirkning som forældre afgør vores børns fremtid. Ifølge sociologer øger den indstilling imidlertid presset på os forældre og sender os i defensiven i samfundsdebatten.

Sådan støtter du hende gennem fødslen

At blive valgt som fødselspartner er en fantastisk følelse, uanset om du er babyens far, en kæreste, en ven eller et familiemedlem.

Morgenkvalme

Kropsforandringer under graviditeten

Under din graviditet vil du opleve en masse forskellige symptomer på graviditet. Der vil ske forandringer både med din krop og med dine følelser, og det kan føles som lidt af en rutsjebanetur. Læs om de forskellige tegn på graviditet her i artiklen.

Tegn på fødsel - Er fødslen gået i gang?

Det er normalt at føle sig nervøs for den store dag, især hvis det er din første fødsel. Det vigtigste er at forsøge at bevare roen og være positiv. Du har styr på det! Her får du en idé om hvad du kan forvente, og hvad du skal gøre, når din fødsel starter.

Bare rolig: Din guldklump slår sig ikke alvorligt

Det er helt naturligt, at man som forælder er nervøs på sit barns vegne, når tumlingen vælter rundt i de spæde år. Men man behøver faktisk ikke at være så bange, for børnene kan ikke sætte sig selv i farlige situationer, forklarer Mette Lykke Braad, der er specialiseret i sansemotorisk træning.

Fem tips: Få mere motion ind i din hverdag

Det kan være svært at holde sig i form, når man er gravid. Du har nemlig alt muligt andet at tænke på, og så er det ikke nødvendigvis motion, som står øverst på prioriteringslisten. Her får du fem gode tips til, hvordan du får motion ind i din hverdag.

Motion som gravid - hvad er den rigtige dosis?

Derfor skal du lade baby bestemme

Læs her, hvorfor du skal lade baby være boss i legens verden, hvordan du understøtter din babys udvikling gennem leg og få tre gode lege, både du og baby vil elske.