BABY

Baby på ferie: Den definitive pakkeliste

Skal du på ferie med din baby, giver vi dig her en detaljeret pakkeliste, så du ikke skal bekymre dig om at glemme noget

Guide: De 8 bedste tips til jeres første flyrejse med baby

Det store spørgsmål: Må guldklumpen snorke i smørhullet?

Må barnet sove i smørhullet mellem forældrene? Eller er det bare bedre med en vugge ved siden af sengen? Eller måske på barnets eget værelse? Der findes ingen facitliste til, hvordan man sover med sit barn. Det eneste rigtige svar er det, man sammen kommer frem til som forældre, siger søvnspecialist og foredragsholder Mikael Rasmussen.

Tag ud i det blå: Mad-tip til de mindste på turen

Sommer, forår, efterår, vinter, og i al slags vejr. Det er skønt – omend nogle gange lidt svært – at tage på tur med både baby og tumling. En vigtig ting for at sikre en god tur er en god madkurv eller bare en snack på farten. Her giver ernæringsspecialist og indehaver af babybite.dk Charlotte Seeger 10 gode råd til, hvad og hvordan du kan tage maden med ud i det blå.

Hjælp din baby med at blive glad for mad

Måltidet kan hurtigt blive alt andet end hyggeligt, hvis din baby ikke vil spise, og du selv er bekymret for, om din baby får nok mad. Men hvordan kan du allerede fra den første skemad hjælpe din baby til at blive glad for mad? Charlotte Seeger, der er ernæringsspecialist og indehaver af babybite.dk, giver her 6 gode råd til måltidet – fra den første skemad til din baby fylder et år.

Hvornår du kan forvente, din baby sover igennem?

Hvornår sover min baby igennem? Dét spørgsmål har du måske stillet dig selv mange gange som nybagt forælder.Selvom du elsker din baby, længes du sikkert ind imellem tilbage til dengang, hvor du kunne gå i seng om aftenen – og sove helt til næste morgen uden at blive vækket. Men hvornår har din baby ikke længere brug for mad om natten? Og hvordan hjælper du bedst dit barn tilbage i drømmeland, når den lille alligevel vågner? Det har Jeanette Wegge-Larsen, der er socialpædagog og indehaver af sovecoach.dk, nogle gode bud på – brug dem som guidelines og kom (måske) tættere på en hel nats søvn.

SOV GODT, LILLE SKAT - sove-coachens PUTTE-RÅD

Når vi voksne bliver trætte, lægger vi os på sofaen eller glæder os til at komme i seng. Sådan er det sjældent med børn. Ofte er det sådan, at små børn bliver mere aktive og forsøger at kæmpe imod søvnen, når de bliver trætte. Det er en af grundene til, at søvn og putning i mange familier kan være en udfordring. Her får du socialpædagog og indehaver af sovecoach.dk Jeanette Wegge-Larsens råd til putningen. Ikke alle råd virker på alle børn, men forhåbentlig kan du finde noget inspiration uanset hvad.

3 sjove motoriklege, som træner balancen – og hvorfor det er vigtigt

En god balance er altafgørende for dit barns motoriske udvikling. Her er alt, du skal vide om den vigtige balancetræning – og tre lege, der både er sjove og giver baby en god balance.

Sådan understøtter du din babys sproglige udvikling

Du giver din baby de bedste muligheder ved at stimulere den lilles sproglige udvikling lige fra starten. Her får du råd til, hvad du kan gøre.

Guide til højtlæsning: Her er bøgerne der hjælper dit barn med at falde i søvn

Der findes ikke en knap, du kan trykke på for at få din baby til at falde i søvn. Men i den her artikel kan du læse om, hvordan du kan bruge højtlæsning til at lede dit barn hen mod søvnen.

Hvornår er baby klar til grød og mos?

Hvornår skal baby have skemad? Det er lidt af en milepæl, når din baby går fra udelukkende at leve af mælk, eller mælkeerstatning, til også at spise skemad. Du vil formentlig møde mange holdninger til, hvad du skal servere og hvornår, men her får du generelle anbefalinger og gode råd, der baseret på sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Forebyg kræsenhed: Lær dit barn “madmod”

Det kan være enormt frustrerende at lave mad til sit barn og så blive mødt med et “det kan jeg ikke lide”. Her får du gode råd til, hvordan du kan opbygge din babys “madmod”.

Derfor skal din baby lege med maden

Babyer er vilde med at stikke fingrene i maden og spise med hænderne, og det skal de have lov til. Få forklaringen på hvorfor lige her.

Sådan støtter du dit barn i at lære at kravle

Barnet lærer typisk selv at kravle, men du har mulighed for at støtte den lille i sin udvikling. Hvornår baby begynder at kravle vil variere fra barn til barn. Læs mere her.

Fem tips: Hjælp din baby til at sætte sig selv op

Din baby bliver ikke god til at sidde ved at blive sat op. Her kan du læse om, hvordan du kan hjælpe din baby til at sætte sig selv op.

Fra mælk til grød – sådan kommer I godt i gang med ske-maden

Hvornår må jeg begynde at give min baby mos, og hvad skal jeg helt holde mig fra? Vi giver dig alle svar om mad i babyens første år i denne guide