Hvad er kaffefløde?

Kaffefløde er en mager flødetype og bruges traditionelt til at give mere fylde end mælk kan give.

Mange mennesker bruger mælk i deres kaffe, men nogen foretrækker i stedet for at hælde fløde i. Når du putter kaffefløde i din kaffe, giver det en fyldigere fornemmelse og afrunder smagen anderledes, end mælk gør.

Kaffefløde er et produkt med 12, 10 eller 9 procent mælkefedt og er dermed mindre fed and andre flødeprodukter. Det er med til at give kaffefløden en let og frisk smag.

Kaffefløden kan bruges i kaffe, men kan også bruges i te, madlavning og desserter.

Læs også: Hvad er madlavningsfløde?

Hvad er forskellen?

Forskellen mellem kaffefløde, piskefløde og double cream er indholdet af mælkefedt. Når mælken ankommer til mejeriet, sies fløden fra i en centrifuge. Herefter standardiseres fløden ved igen at tilsætte den til skummetmælken indtil den ønskede fedtprocent er opnået.

Læs også: Hvordan laver man fløde?

Flødetyper