Laktosefri fløde er et produkt, hvor mælkesukkeret er fjernet fra mælken. Det betyder, at mennesker med laktoseintolerance kan tåle fløden. Smagen er den samme som i normal fløde, og den kan både bruges i maden, til kagen og i den varme kakao.
Mellem tre og fire procent af den danske befolkning er laktoseintolerante, og for dem kan det være en god idé at indtage mejeriprodukter, hvor det naturlige mælkesukker (laktose) er fjernet.
Laktosefri fløde har fået filtreret en del af mælkesukkeret væk. Herefter tilsættes laktase, som nedbryder den resterende laktose i mælken. Laktase er det samme stof, som kroppen selv bruger til at nedbryde laktose i maven. Det er det enzym, som laktoseintolerante mangler.
Kan bruges som almindelig fløde
Den skånsomme produktion betyder, at laktosefri fløde indeholder de samme næringsstoffer som almindelig fløde.
Det betyder også, at du kan bruge laktosefri fløde til de samme gode ting, som almindelige fløde. I saucer, i desserter eller som flødeskum i den varme kakao.
Laktoseintolerance er ikke det samme som at have mælkeallergi.
Arla har forøget antallet af laktosefri produkter i de senere år, så mennesker med laktoseintolerance har flere valgmuligheder.
Læs mere om Arlas laktosefri produkter her.
Flødetyper
- Fløde 50: En ekstra fed fløde med 50 procent mælkefedt, som også kaldes double cream
- Piskefløde: Den klassiske fløde til flødeskum med 38 procent mælkefedt
- Madlavningsfløde: 18 procent eller 8 procent mælkefedt
- Kaffefløde: 12, 10 eller 9 procent mælkefedt
- Laktosefri fløde: Fløde uden laktose (mælkesukker)