Laktosefri risalamande

Laktosefri risalamande

60+ min Dessert
Fryseegnet

Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Her i en laktosefri variant. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!

Mere inspiration

Har du lyst til en alternativ udgave af risalamande?

Velbekomme!
Tips

Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.

Variation

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Forbered i god tid

Du kan lave risalamanden dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16890 kJ / 4037 kcal

Næringsindhold pr. 100g

685 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 8,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 35,4 % 14,3 g
Fedt: 56,2 % 10,4 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser