Laktosefri risalamande

Laktosefri risalamande

60+ min
Fryseegnet
Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Her i en laktosefri variant. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!

Sådan gør du

Risengrød
  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.
Risalamande
  • Tag en mandel fra og hak resten (gem lidt til pynt).
  • Rør risengrød, sukker, vaniljepulver og de hakkede mandler sammen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen.
  • Smag risalamanden til og stil den tildækket i køleskabet til servering. Pynt med lidt mandler og server med kold eller varm kirsebærsauce.
Mere inspiration

Har du lyst til en alternativ udgave af risalamande?

Velbekomme!
Tips

Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.

Variation

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Forbered i god tid

Du kan lave risalamanden dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17064 kJ / 4078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

693 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 8 % 3,2 g
Kulhydrat: 33,6 % 13,7 g
Fedt: 58,4 % 10,9 g
Relateret video
Sådan laver du risengrød

Se grundopskriften på en cremet risengrød med Karolines Køkkenskole. Hvis du laver risalamande kan du evt. undlade at tilsætte salt til risengrøden.

Ingredienser

Risengrød
Vand
3 dl
Grødris (ca. 2½ dl)
180 g
Arla® Laktosefri sødmælk
1 liter
Risalamande
Smuttede mandler
100 g
Sukker
2 spsk
Vaniljepulver
¼ tsk
Arla® Laktosefri piskefløde 36%
½ liter
Tilbehør
Færdig kirsebærsauce
4 dl