Laktosefri risalamande
Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Her i en laktosefri variant. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen juleaften og velbekomme!
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2½ dl)
|
|
1 liter
Laktosefri sødmælk
|
Risalamande
100 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
¼ tsk
Vaniljepulver
|
|
½ liter
Laktosefri piskefløde
|
Tilbehør
4 dl
Færdig kirsebærsauce
|
---|
Sådan gør du
Risengrød
Risalamande
Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.
Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.
Du kan lave risalamanden dagen før.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17440 kJ / 4168 kcal
Næringsindhold pr. 100g
708 kJ / 169 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 7,8 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 35 % | 14,6 g |
Fedt: | 57,2 % | 10,9 g |