Laktosefri risengrød med mandler og æble
Laktosefri risengrød er en helt klassisk risengrød, kogt med krydderier og serveret med kanel, mandler, æble - og selvfølgelig med en laktosefri smørklat. Risengrød hører julen til,... men risengrød kan også spises resten af året. Risengrød er billig og nem aftensmad - og kan mætte de fleste i en snæver vending.
Ingredienser
Risengrød
3 dl
Vand
|
|
---|---|
180 g
Grødris (ca. 2¼ dl)
|
|
1 liter
Laktosefri sødmælk
|
|
5
Knuste kardemommekapsler (frøene heraf)
|
|
2
Kanelstænger
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Topping
1
Æble i tynde halve skiver
|
|
---|---|
25 g
Grofthakkede mandler
|
|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
50 g
Laktosefri smør
|
Sådan gør du
Risengrød
Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.
Rester af risengrød kan bruges til klatkager - eller du kan bruge det i dej til brød og boller.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7802 kJ / 1865 kcal
Næringsindhold pr. 100g
462 kJ / 111 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 11,2 % | 3 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 12,4 g |
Fedt: | 43,1 % | 5,4 g |
Risengrød er en oplagt ret, især til de helt små hjælpere. Mindre børn kan opleve stor succes og stolthed ved at lave en ret, som hele familien kan spise, og risengrød er som skabt dertil. Britta og Felix viser hvordan, man koger den perfekte risengrød, og giver et lille tip til hvordan man kan se nissespor.