Laktosefri chialamande med mandler og frugt

Laktosefri chialamande med mandler og frugt

60+ min
Lækker, let og anderledes alternativ til laktosefri risalamande. Den laktosefri chialamande tilberedes bl.a. med chiafrø, krydderier, laktosefri mælk, yoghurt og fløde. Server med ristede mandler, appelsin, passionsfrugt og granatæblekerner.
https://www.arla.dk/opskrifter/laktosefri-chialamande-med-mandler-og-frugt/

Sådan gør du

Chialamande
  • Bland chiafrø, sukker, kanel, kardemomme, nelliker og vaniljepulver i en skål og tilsæt mælk og yoghurt.
  • Rør det hele godt sammen og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.
Chialamande - fortsat
  • Rør de hakkede mandler i chiagrøden.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det heri.
  • Fordel appelsinfileterne i bunden af 6 glas (á ca. 2 dl) og kom chialamanden ovenpå.
  • Kom passionsfrugt og granatæblekerne på toppen af hvert glas og server.
Energiindhold for hele retten:

7626 kJ / 1823 kcal

Næringsindhold pr. 100g

502 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 11,4 % 3,4 g
Kulhydrat: 29,6 % 8,7 g
Fedt: 59 % 8 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Chialamande
5 spsk Chiafrø
2 spsk Sukker
1 tsk Stødt kanel
1 tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Stødt nellike
¼ tsk Vaniljepulver
2 dl Laktosefri mælk
2 dl Laktosefri yoghurt naturel
Chia alamande - fortsat
75 g Grofthakkede mandler
1½ dl Laktosefri piskefløde
Topping
4 Appelsiner i fileter
3 Passionsfrugter, kødet heraf
3 spsk Granatæblekerner