Så BRUG dog LÅGET!

Bæredygtighed er ikke kun miljøvenlig produktion, men også genbrug. Et af de genbrugsprojekter, der har vakt mest opmærksomhed de senere år, er projektet Brug Låget, som vi kører sammen med BILKA 

Alene i februar og marts 2019 indsamlede danskerne 870.000 plastiklåg fra mælk og yoghurtflasker, og siden projektets opstart i 2013 er der indsamlet 5 millioner låg med Brug Låget.

Danmarks Naturfredningsforening støtter op om samarbejdet, hvor hundredvis af skoler, institutioner og familier har samlet låg. Formålet er selvfølgelig at samle plastiklåg ind, men i lige så høj grad at få sat fokus på genanvendelse af plastik i dagligdagen. For selvfølgelig står de 5 millioner låg ikke mål med antallet af plastiklåg, som hver dag sendes ud i dagligvarehandlen, men det er heller ikke hovedsagen. Brug Låget er et fyrtårnsprojekt, som på en nærværende måde sætter fokus på genanvendelse og affaldssortering i Danmark, og skaber rum for en masse god dialog og diskussion.

De indsamlede plasticlåg bliver blandt andet støbt om til mælkekasser, og er således med til at reducere CO2-udledningen i produktion af kasserne, fordi vi undgår at skulle bruge energi og olie på at fremstille ny plastik.

I 2020 samler vi ikke låg ind. Du kan i stedet for sortere plastiklåg som ”hård plast” enten hjemme hos dig selv i affaldskontaineren eller på Genbrugsstationen.

Se en oversigt over alle vores initiativer her (engelsk)

Læs hele vores klimaambition her (engelsk)

<< Tilbage til oversigten