vi passer på mælken

Vores fødevaresikkerhed er i verdensklasse. Gennem vores program, Arlagården©, sikrer vi, at mælken er af høj kvalitet.

Fødevaresikkerhed og friske produkter

Går Hånd i Hånd

Alle vil gerne have, at deres mad er frisk, og at fødevarekvaliteten er i orden. Sådan har vores landmænd det også. Vi fører konstant tilsyn med kvaliteten af vores mælk, og mælken testes mange gange, inden den når frem til dit køleskab. Resultaterne af disse tests bliver gemt for at sikre en ensartet og høj kvalitet, og at fødevaresikkerheden er i top.

 

Så frisk som det kan blive

Vores landmænd malker deres køer hver dag. Lige efter malkningen bliver mælken kølet ned, så den kan holde sig frisk, mens den bliver opbevaret på gården. Vi henter mælken fra vores gårde hver eller hver anden dag. Det betyder, at mælken altid er frisk og kold, når den ankommer til mejeriet.

 

Fødevaresikkerhed

I VERDENSKLASSE

Arlas landmænd har et unikt kvalitetsprogram, som hedder Arlagården©. Det sikrer høje standarder for, hvordan vores mælk bliver produceret. Det omfatter, at vi dagligt tjekker, at vores køer er sunde og har det godt. Arlagården© er noget helt særligt i vores branche. Vi arbejder helt tæt med vores landmænd og tilbyder dem rådgivning for at hjælpe dem med at sikre en høj mælkekvalitet. Den pris, som landmændene får for deres mælk, afhænger af mælkens kvalitet, og vi bruger eksterne kontrollanter til at sikre, at landmændene følger de høje kvalitetskrav, der er i Arlagården©. Det giver dig sikkerhed for, at Arlas produkter er ensartede og af høj kvalitet – og at fødevaresikkerheden er i top.

Fri for

Antibiotika og hormoner

Europæiske landmænd giver ikke hormoner til køerne for at øge mængden af den mælk, køerne producerer. Køerne klarer sig fint uden, og når de bliver passet og fodret rigtigt, kan hver ko dagligt producere op til 35 liter (gennemsnit i Danmark) mælk af høj kvalitet. Hvis en ko bliver syg, kan det være nødvendigt at behandle den med antibiotika. Når det sker, bliver koens mælk ikke sendt med den øvrige mælk til mejeriet. Det er dyrlægen, der afgør, hvornår behandlingen er færdig.

Mælken kan spores

Tilbage til Gården

Vi kan spore, hvor mælken kommer fra. Vi ved, hvornår hver enkelt landmand har leveret mælk til mejeriet, og hvilken tank mælken er leveret i. Og vi ved hvilken gård, den enkelte ko bor på. Alle køer bærer et mærke på deres øre, og derfor kan vi altid dokumentere, hvor koen har været.