Bagt grøntsagsmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Grøntsagsmos er godt som tilbehør til aftensmåltidet - fx til frikadeller eller karbonader.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g kartofler i små tern
  • 1 pastinak i små tern
  • 6 dl vand
  • 25 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 100 g frisk, finthakket grønkål
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æggehvider

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartofler og pastinak sammen i vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggeblommerne, én ad gangen. Rør mosen godt igennem. Tilsæt grønkålen og smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Hæld den i en smurt ovnfast skål (ca. 2 liter). Bag mosen nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: