Bagt grøntsagsmos

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

1 timer

Grøntsagsmos er godt som tilbehør til aftensmåltidet - fx til frikadeller eller karbonader.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g kartofler i små tern
  • 1 pastinak i små tern
  • 6 dl vand
  • 25 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 100 g frisk, finthakket grønkål
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æggehvider

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartofler og pastinak sammen i vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggeblommerne, én ad gangen. Rør mosen godt igennem. Tilsæt grønkålen og smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Hæld den i en smurt ovnfast skål (ca. 2 liter). Bag mosen nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: