Bagt grøntsagsmos

Bedømmelse

(2 vurderinger)

1 timer

Grøntsagsmos er godt som tilbehør til aftensmåltidet - fx til frikadeller eller karbonader.

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g kartofler i små tern
  • 1 pastinak i små tern
  • 6 dl vand
  • 25 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 100 g frisk, finthakket grønkål
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æggehvider

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartofler og pastinak sammen i vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggeblommerne, én ad gangen. Rør mosen godt igennem. Tilsæt grønkålen og smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Hæld den i en smurt ovnfast skål (ca. 2 liter). Bag mosen nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 33 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: