Brød med tunsalat

Brød med tunsalat

15 min
Et dejligt stykke "smørrebrød" med en hurtig hjemmelavet tunsalat. Tunsalaten er her serveret med kogte æg og grønt - og på sprødt knækbrød med masser af kerner, men ristet rugbrød vil også smage dejligt til. Anret brød med tunsalat i endnu mindre stykker og du har en fin lille tapas eller appetizer.

Sådan gør du

Tunsalat
  • Hæld tunen til afdrypning i en sigte.
  • Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel.
  • Vend resten af ingredienserne i og smag tunsalaten til.
Brød med tunsalat
  • Del knækbrødene i halve.
  • Fordel spinatblade, tunsalat, æg og grøntsager på de 4 stykker knækbrød.
  • Pynt med krydderurter og server.

Tunsalaten kan serveres på ristet rugbrød i stedet for knækbrød.

Energiindhold for hele retten:

3277 kJ / 783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

517 kJ / 124 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 32,9 % 10 g
Kulhydrat: 22,8 % 6,9 g
Fedt: 44,3 % 6,2 g
Mere inspiration

Vild med hjemmelavede pålægssalater? Så prøv også denne æggesalat.

Æggesalat
45 min
Æggesalat
(25)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Tunsalat
1 dåse Tun i olie (ca. 170 g)
½ dl Creme fraiche
½ spsk Tomatpuré
½ spsk Kapers
½ tsk Sambal oelek
¼ tsk Tørret oregano
2 skiver Knækbrød med frø og kerner
1 Lille rødløg i tynde ringe
½ Rød snackpeber i tynde ringe
8 Røde og gule cherrytomater i halve
1 dl Babyspinatblade
2 Hårdkogte æg
Pynt
Krydderurter, fx brøndkarse, karse eller strimlede spinatblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk