Butterchicken med bananraita

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Spicy ret fra østen - med cremet salat af banan og forårsløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2½ dl Arla Cultura® Naturel Naturel
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingefileter

Bananraita

  • 2½ dl Arla Cultura® Naturel Naturel
  • 2 bananer i små tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 2 dl vand
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 spsk hakket grøn chilipeber

Tilbehør

  • 160 g basmatiris
  • 120 g naanbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Knus kardemomme- og korianderfrø, fx i en morter. Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier. Vend marinaden godt sammen. Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden. Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Bananraita

Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber. Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg, lige inden serveringen.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op. Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side. Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Kom den krydrede butterchiken i en varm skål og hæld det smeltede smør over. Drys korianderblade og chili på retten og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.

Tips

Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses.

Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Aromatisk hvidvin, fx en muscat fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling

Andre gode forslag