Butterchicken med bananraita

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

1 timer

Butter chicken er en spicy ret fra østen med de aromatiske krydderier kardemomme, koriander og garam masala. Butter chicken serveres her med en cremet salat af banan og forårsløg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Butter chicken

  • 16 kardemommekapsler - frøene herfra
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2½ dl Arla Cultura® Naturel Balance naturel 1,5%
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • 1 tsk garam masala
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk sukker
  • 4 kyllingefileter
  • 50 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 2 dl vand

Bananraita

  • 2½ dl Arla Cultura® Naturel Balance naturel 1,5%
  • 2 bananer i små tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør - smeltet
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade
  • 2 spsk hakket grøn chilipeber

Tilbehør

  • 160 g basmatiris
  • 120 g naanbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Butter chicken

  1. Knus kardemomme- og korianderfrø, fx i en morter.
  2. Kom det syrnede produkt i en skål sammen med tomatpuré, ingefær, hvidløg og de øvrige krydderier. Vend marinaden godt sammen.
  3. Skær kyllingefileterne i hver 3 stykker og kom dem i marinaden. Lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  1. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. og tag dem op.
  2. Tag kyllingekødet op af marinaden - med det der hænger ved - og brun kødet ca. 1 min. på hver side. Kom vand, de stegte løg og resten af marinaden i panden og kog retten ved svag varme og under låg i ca. 5 min.

Bananraita

  1. Vend det syrnede produkt sammen med banan, forårsløg (gem lidt til pynt), spidskommen, salt og peber. Stil raitaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  2. Smag til og kom raitaen i en skål og pynt med forårsløg.
  1. Kom den krydrede butterchicken i en varm skål og hæld det smeltede smør over.
  2. Drys med korianderblade og server sammen med ris, naanbrød og bananraita.

Tips

Kardemomme- og korianderfrø kan evt. ristes i en pande, et kort øjeblik, inden de knuses.

Tips

Vil man have en rigtig hot ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Aromatisk hvidvin, fx en muscat fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling

Andre gode forslag