Chili con carne med pandebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(163 vurderinger)

30 min

En hurtig måde at lave chili con carne på og samtidig får du masser af grøntsager.

Ingredienser

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 liter Karolines Køkken® Klassisk Tomatsuppe Klassisk tomatsuppe
  • 1 dåse skyllede, afdryppede røde kidneybønner (ca. 240 g)
  • 3 gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt

Pandebrød

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 3 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen og chili og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt suppe, kidneybønner, gulerødder og salt og lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. - rør af og til. Smag til.

Pandebrød

Hæld imens vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hvid hvedemel og rør godt rundt. Tilsæt fraiche, sukker, salt og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 portioner og rul dem ud til runde dejplader (ca. 20 cm i diameter.) Læg en dejplade i en varm pande og bag brødet ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side. Bag de sidste brød på samme måde.

Server chili con carne i en skål sammen med fraiche og de nybagte pandebrød.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 32 %

Print

Kilde: