Citronmousse med ingefær

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Lad en opfriskende mousse med sødsyrlig ingefær afrunde middagen.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 husblas
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket syltet ingefær
  • 2 spsk syltet ingefær
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis. Vend hakket ingefær, -lage og citronskal heri. Tag husblas op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Hæld citronsaften i den smeltede husblas og vend det i flødeblandingen. Fordel citronmoussen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer. Server med lidt strimlet ingefær på toppen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 67 %

Print

Kilde: