Citronmousse med ingefær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Lad en opfriskende mousse med sødsyrlig ingefær afrunde middagen.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 husblas
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 75 g flormelis (ca. 1½ dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket syltet ingefær
  • 2 spsk syltet ingefær
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløden med vaniljekorn og flormelis. Vend hakket ingefær, -lage og citronskal heri. Tag husblas op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i en skål i vandbad. Hæld citronsaften i den smeltede husblas og vend det i flødeblandingen. Fordel citronmoussen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer. Server med lidt strimlet ingefær på toppen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 67 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: