Forloren hare a la farmor
60+ min

Forloren hare a la farmor

Farmor brugte ikke madlavningsfløde, for den var ikke "opfundet", men ellers er alt ved det gamle i denne opskrift på forloren hare.
Bedømmelse (257 vurderinger)

Min bedømmelse:

Forloren hare a la farmor

Farmor brugte ikke madlavningsfløde, for den var ikke "opfundet", men ellers er alt ved det gamle i denne opskrift på forloren hare.

Antal portioner
  • 300 g hakket svine- og kalvekød
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 40 g finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 100 g bacon i tynde skiver
  • 2½ dl letmælk

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges
  • 600 g dampede blandede grøntsager, fx broccoli og grønne bønner
  • ribsgelé

Fremgangsmåde:

Rør det hakkede kød godt med salt og peber. Tilsæt havregryn, ½ dl mælk og æg og rør farsen glat. Kom farsen i et lille ovnfast fad (ca. 16 x 22 cm) og form den til et farsbrød. Del baconskiverne på midten. Læg dem tæt på farsbrødet og brun det midt i ovnen. Skru ned for ovnen, hæld 2½ dl letmælk omkring farsbrødet og bag det færdigt. Tag farsbrødet ud og hold det varmt.

Fjern mælkeskindet og si mælken over i en tykbundet gryde. Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Skær den forlorne hare i skiver i fadet. Hæld lidt sauce i bunden af fadet og server resten ved siden af sammen med kartofler, grøntsager og ribsgelé.

Bruning

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 30 %
Print