Hakket oksekød på spyd med auberginetoast og tomatsalsa

Hakket oksekød på spyd med auberginetoast og tomatsalsa

30 min
En skøn og nem opskrift på grillspyd til en aften omkring grillen. Grillspyd med hakket oksekød, tomatsalsa og bagte aubergine toast er en skøn sommerret, hvor grillsmagen kommer til sin ret. Den friske tomatsalsa med forårsløg og basilikum er frisk og et lækkert modspil til det grillede oksekød.

Sådan gør du

Grillspyd
  • Læg træspyddene i en skål med vand, så brænder de ikke senere, når de kommer på grillen.
  • Rør kød og salt sejt i en skål. Tilsæt hvidløg, basilikum, spidskommen og peber og rør farsen godt sammen.
  • Form kødet til 16 små ovale kødboller. Stik et træspyd i hver kødbolle og klem farsen godt fast.
  • Pensl en grill med lidt olie og grill kødbollerne ca. 4 min. på hver side ved høj varme. Hold kødbollerne varme.
Auberginetoast
  • Læg aubergineskiverne på et viskestykke og drys med salt, så væden trækkes ud. Lad dem ligge ca. 10 min. og børst så det våde salt af.
  • Pensl en grill med lidt olie og grill brødskiverne og aubergineskiverne ca. 3 min. på hver side ved høj varme.
  • Anret de grillede brødskiver på et fad. Anbring en skive ost oven på hver skive flutes og læg en skive grillet aubergine på toppen.
  • Hold de færdige toast lune på et stykke af grillen, hvor der ikke er kul under.
Tomatsalsa
  • Vask tomaterne og hak dem fint.
  • Bland tomaterne med hvidløg, forårsløg, basilikum, olie, salt og peber. Smag til.
  • Anret de grillede spyd sammen med tomatsalsa og auberginetoast. Pynt med basilikum og friskkværnet peber.
Mere inspiration

Spidskål på grillen smager skønt.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11918 kJ / 2848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

645 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 26,6 % 10,1 g
Kulhydrat: 15,8 % 6 g
Fedt: 57,6 % 10 g

Ingredienser

Grillspyd
Træspyd
16
Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
700 g
Groft salt
1 tsk
Finthakket fed hvidløg
1
Hakkede frisk basilikum
1 dl
Stødt spidskommen
1 tsk
Friskkværnet peber
Auberginetoast
Auberginer - ca. ½ cm tykke (ca. 100 g)
8 skiver
Groft salt
1 tsk
Olivenolie
1 spsk
Flutes (ca. 150g)
8 skiver
200 g
Tomatsalsa
Tomater (ca. 600 g)
6
Finthakket fed hvidløg
1
Finthakket forårsløg (ca. 10 g)
2 spsk
Hakkede frisk basilikum
2 spsk
Olivenolie
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Friske basilikum
Friskkværnet peber