Hakket oksekød på spyd med auberginetoast og tomatsalsa
30 min

Hakket oksekød på spyd med auberginetoast og tomatsalsa

Har du lyst til lidt middelhavsstemning omkring grillen? Så prøv denne dejlige sommerret med grillede kødspyd og skøn tomatsalsa.
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakket oksekød på spyd med auberginetoast og tomatsalsa

Har du lyst til lidt middelhavsstemning omkring grillen? Så prøv denne dejlige sommerret med grillede kødspyd og skøn tomatsalsa.

Antal portioner

Kødboller

  • 16 træspyd
  • 700 g hakket oksekød (8-10% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • friskkværnet peber

Auberginetoast

Tomatsalsa

  • 6 tomater (ca. 600 g)
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 finthakket forårsløg (ca. 10 g)
  • 2 spsk hakket bredbladet persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kødboller

Læg træspyddene i en skål med vand, så brænder de ikke senere, når de kommer på grillen. Rør kød og salt sejt i en skål. Tilsæt hvidløg, persille, spidskommen og peber og rør farsen godt sammen. Form kødet til 16 små ovale kødboller. Stik et træspyd i hver kødbolle og klem farsen godt fast. Pensl en grill med lidt olie og grill kødbollerne ca. 4 min. på hver side ved høj varme. Hold kødbollerne varme.

Auberginetoast

Læg aubergineskiverne på et viskestykke og drys med salt, så væden trækkes ud. Lad dem ligge ca. 10 min. og børst så det våde salt af. Pensl en grill med lidt olie og grill brødskiverne og aubergineskiverne ca. 3 min. på hver side ved høj varme. Anret de grillede brødskiver på et fad. Anbring en skive ost oven på hver skive flutes og læg en skive grillet aubergine på toppen. Hold de færdige toast lune på et stykke af grillen, hvor der ikke er kul under.

Tomatsalsa

Vask tomaterne og hak dem fint. Bland tomaterne med hvidløg, forårsløg, persille, olie, salt og peber. Smag til.

Anret de grillede kødspyd sammen med toast og tomatsalsa. Pynt med basilikum og friskkværnet peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 49 %
Print

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Fyldig rødvin på carmenere-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til grill-mad