Hakket oksekød på spyd med auberginetoast og tomatsalsa

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

30 min

Har du lyst til en aften omkring grillen? Så prøv denne dejlige sommerret med grillede kødspyd og skøn tomatsalsa.

Ingredienser

Antal portioner

Kødboller

  • 16 træspyd
  • 700 g hakket oksekød (8-10% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • friskkværnet peber

Auberginetoast

  • 8 skiver auberginer - ca. ½ cm tykke (ca. 100 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 skiver flutes (ca. 150g)
  • 200 g Karolines Køkken® Queso Fresco ost 14% - delt i 8 skiver

Tomatsalsa

  • 6 tomater (ca. 600 g)
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 1 finthakket forårsløg (ca. 10 g)
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk basilikumblad
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Kødboller

Læg træspyddene i en skål med vand, så brænder de ikke senere, når de kommer på grillen. Rør kød og salt sejt i en skål. Tilsæt hvidløg, basilikum, spidskommen og peber og rør farsen godt sammen. Form kødet til 16 små ovale kødboller. Stik et træspyd i hver kødbolle og klem farsen godt fast. Pensl en grill med lidt olie og grill kødbollerne ca. 4 min. på hver side ved høj varme. Hold kødbollerne varme.

Auberginetoast

Læg aubergineskiverne på et viskestykke og drys med salt, så væden trækkes ud. Lad dem ligge ca. 10 min. og børst så det våde salt af. Pensl en grill med lidt olie og grill brødskiverne og aubergineskiverne ca. 3 min. på hver side ved høj varme. Anret de grillede brødskiver på et fad. Anbring en skive ost oven på hver skive flutes og læg en skive grillet aubergine på toppen. Hold de færdige toast lune på et stykke af grillen, hvor der ikke er kul under.

Tomatsalsa

Vask tomaterne og hak dem fint. Bland tomaterne med hvidløg, forårsløg, basilikum, olie, salt og peber. Smag til.

Anret de grillede kødspyd sammen med toast og tomatsalsa. Pynt med basilikum og friskkværnet peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Fyldig rødvin på carmenere-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til grill-mad