Frozen yoghurt med bagte blommer og brændt hvid chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

45 min

Lækre bagte blommer med brændt hvid chokolade - en spændende kombination til yoghurt-isen.

Ingredienser

Dessert til 4

Antal portioner

Bagte blommer

  • 400 g blommer i halve og kvarte
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene heraf

Brændt hvid chokolade

  • 50 g finthakket hvid chokolade
  • 25 g grofthakkede mandler

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet i ca. ½ time.

Bagte blommer

Vend blommerne sammen med sukker og vaniljekorn i en lille bradepande. Bag blommerne midt i ovnen og lad dem køle let af.

Brændt hvid chokolade

Vend chokolade og mandler sammen og fordel blandingen i et tyndt lag på en plade med bagepapir. Bag midt i ovnen til chokoladen er gylden. Tag ud og lad køle af på en rist.

Anret de bagte blommer i glas og fordel isen i kugler herpå. Bryd chokoladen i mindre stykker og fordel på isen. Pynt med mynte.

Tip

Du kan også bruge pærer fra dåse eller bage rabarber i stedet for blommer.

Bagetid for blommer

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for mandler og chokolade

Ca. 5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: