Parfait

Parfait

60+ min
Parfait er en klassisk is fremstillet af æggeblommer, sukker og fløde. Parfait er kendetegnet ved at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket gør parfait til en lækker luftig is. Prøv denne nemme opskrift på parfait med vanilje næste gang du får lyst til hjemmelavet is!

Sådan gør du

Parfait
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen.
  • Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
  • Server fx med vafler og friske bær.
Energiindhold for hele retten:

9111 kJ / 2178 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1494 kJ / 357 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 3,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 14,2 % 12,5 g
Fedt: 82,5 % 33,3 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Parfait
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer
60 g Sukker (ca. ¾ dl)
1 Vaniljestang - kornene heraf