Fuldkornsspaghetti med porrer og tigerrejer
30 min

Fuldkornsspaghetti med porrer og tigerrejer

Denne pastaret er hurtig at lave og smager frisk og dejligt!
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fuldkornsspaghetti med porrer og tigerrejer

Denne pastaret er hurtig at lave og smager frisk og dejligt!

Antal portioner
  • 2 liter vand
  • 2½ tsk groft salt
  • 250 g tørret fuldkornsspaghetti
  • 4 porrer i skrå ringe
  • 200 g frosne ekstrafine ærter
  • 2 tsk olivenolie
  • 300 g rå tigerrejer med halevifte
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintstrimlet porrer

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i ca. 6 min. Tilsæt porrer og ærter og kog i yderligere ca. 4 min., til spaghettien er mør uden at være blød. Tag ca. 1½ dl pastavand fra og lad spaghettien dryppe af i et dørslag.

Kom ostesauce og de 1½ dl pastavand i den tykbundede gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Vend den afdryppede spaghetti, porrer og ærter i saucen og varm det godt igennem.

Lad imens olien blive varm i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt persille, citronskal, -saft og peber. Steg i yderligere ca. ½ min og smag til.

Ved serveringen

Kom spaghetti og porresauce i en varme dybe tallerkener. Fordel de stegte rejer på toppen, pynt med porretop og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 17 %
Print