Gulerodskage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(602 vurderinger)

60+ min

Skøn gulerodskage - eller squashkage -med flødeostglasur. En god klassisk skærekage, der vækker begejstring hos de fleste.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 200 g blødt smør
  • 200 g brun farin (ca. 3¼ dl)
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 fintrevne gulerødder (ca. 300 g)
  • 75 g hakkede valnøddekerner
  • 1½ dl rosiner

Flødeost-glasur

Pynt

  • hakkede valnøddekerner
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør, farin og æg godt sammen. Bland hvedemel, kanel og bagepulver sammen og vend det i smørblandingen skiftevis med gulerødder, valnøddekerner og rosiner. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen.

Flødeost-glasur

Skær flødeosten i mindre stykker og rør den godt sammen med vand, flormelis, citronskal og -saft. Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd. Smør "glasuren" på den kolde gulerodskage og pynt med valnøddekerner og revet citronskal.

Tips

Gulerødder kan erstattes af 300 g groftrevet squash.

Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinsform og bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° . En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden flødeost-glasur.

Tips

Dejen kan bruges til gulerodsmuffins. Kom ca. ½ dl dej i hver muffinform og bag kagerne midt i ovnen, ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. En portion dej giver ca. 18 gulerodsmuffins.
Du kan erstatte gulerødder med 300 g groftrevet squash – pres squashen fri for væde.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: