Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

45 min
Fryseegnet
Gulerodskage med dadler og skyr-frosting - helt uden tilsat sukker. Denne svampede gulerodskage er sødet med dadler og banan - og gulerodskagen er et godt eksempel på, at man ikke behøver ty til sukkerholdige sager selvom sukkertrangen melder sig.
https://www.arla.dk/opskrifter/gulerodskage-med-dadler-og-skyr-frosting/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Gulerodskage
  • Blend bananer, dadler, æg og skyr, fx med en stavblender, til en jævn blanding - der må gerne være mindre stykker af dadlerne. Kom blandingen i en skål og vend gulerødder og rapsolie heri. Bland mel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Skyr-frosting
  • Pisk flødeost, skyr og de øvrige ingredienser sammen - pas på ikke at piske for længe. Kom skyr-frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad. Sprøjt rosetter af frostingen på kagen, pynt med blomster og server.
Energiindhold for hele retten:

10118 kJ / 2418 kcal

Næringsindhold pr. 100g

729 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,7 % 5,4 g
Kulhydrat: 56,4 % 24,2 g
Fedt: 30,9 % 6,1 g
Relateret video
Sådan laver du Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

I denne video vil jeg vise, hvor nemt det er at lave nogle lækre havregrynskugler uden tilsat sukker. Men jeg advarer dig; de er altså vanedannende Ingredienser: 1 dl mandler 200 g dadler, udstenede 1 dl havregryn 1 dl kokosmel 1 spsk. cacaopulver Ca. 1 spsk. appelsinjuice Ekstra kokosmel til at vende havregrynskuglerne i.

Ingredienser

Gulerodskage
2 Bananer (ca. 200 g)
15 Bløde dadler uden sten
3 Æg
½ dl Skyr med vanilje
3 Groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk Rapsolie
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt kanel
½ tsk Groft salt
Skyr-topping
200 g Flødeost
2 dl Skyr med vanilje
2 spsk Flydende honning
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
Pynt
Spiselige blomster, fx hornvioler