Gulerodskage med dadler og skyr-frosting

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Gulerodskage med dadler og skyr-frosting - helt uden tilsat sukker. Denne svampede gulerodskage er sødet med dadler og banan - og gulerodskagen er et godt eksempel på, at man ikke behøver ty til sukkerholdige sager selvom sukkertrangen melder sig.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 10 stykker

Antal portioner

Gulerodskage

  • 2 bananer (ca. 200 g)
  • 15 bløde, friske dadler uden sten (ca. 250 g)
  • 3 æg
  • ½ dl Cheasy® skyr vanilje Skyr vanilje 0,2%
  • 3 groftrevne gulerødder (ca. 200 g)
  • 1 spsk rapsolie
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk groft salt

Skyr-topping

Pynt

  • spiselig blomst, fx hornvioler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gulerodskage

Blend bananer, dadler, æg og skyr, fx med en stavblender, til en jævn blanding - der må gerne være mindre stykker af dadlerne. Kom blandingen i en skål og vend gulerødder og rapsolie heri. Bland mel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med saltet. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.

Skyr-frosting

Pisk flødeost, skyr og de øvrige ingredienser sammen - pas på ikke at piske for længe. Kom skyr-frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad. Sprøjt rosetter af frostingen på kagen, pynt med blomster og server.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag