Knasekage med skyrflødeskum og friske bær
60+ min

Knasekage med skyrflødeskum og friske bær

En skøn frisk kage med sprøde bunde, et let syrligt flødeskum af skyr, chokolade og masser af bær....uhm!
Bedømmelse (210 vurderinger)

Min bedømmelse:

Knasekage med skyrflødeskum og friske bær

En skøn frisk kage med sprøde bunde, et let syrligt flødeskum af skyr, chokolade og masser af bær....uhm!

Opskriften gælder for 12 personer

Nøddemarengsbunde - 4 stk.

  • 300 g blandede nødder, fx valnødder, hasselnødder eller mandler (ca. 5 dl)
  • 5 æggehvider
  • 225 g rørsukker (ca. 2½ dl)

Skyrflødeskum

  • 750 g blandede bær, fx jordbær, hindbær og blåbær
  • 25 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 25 g høvlet hvid chokolade

Pynt

  • friske citronmelisseblade
  • spiselige blomster
  • grofthakkede pistacienøddekerner
  • flormelis

Fremgangsmåde:

Nøddemarengsbunde

Kom nødderne i en hurtighakker og hak dem meget fint. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min., til hviderne er seje. Vend de hakkede nødder i. Fordel marengsen på 4 stykker bagepapir og smør hver portion ud i en cirkel (ca. 24 cm i diameter). Bag 2 marengsbunde ad gangen. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Skyrflødeskum

Pisk skyr, flormelis og vaniljekorn med en håndmixer i ca. 2 min. Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Vend skyr og flødeskum godt sammen. Smag til.

Læg nøddemarengsbundene sammen med skyrflødeskum, bær, mørk og hvid chokolade - slut af med et lag skyrflødeskum. Pynt kagen med bær, chokolade, citronmelisse, spiselige blomster og grofthakkede pistacienøddekerner. Drys til sidst lidt flormelis på toppen.

Tip

De friske bær kan skiftes ud med anden frugt alt efter sæson og smag.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 57 %
Print