Knasekage med flødefraicheskum og friske bær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(287 vurderinger)

60+ min

En skøn frisk kage med sprøde bunde, et let syrligt skum, chokolade og masser af bær....uhm!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Nøddemarengsbunde - 4 stk.

  • 300 g blandede nødder, fx valnøddekerner, hasselnøddekerner eller mandler (ca. 5 dl)
  • 5 æggehvider
  • 225 g rørsukker (ca. 2½ dl)

Flødefraicheskum

  • 750 g blandede bær, fx jordbær, hindbær og blåbær
  • 25 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 25 g høvlet hvid chokolade

Pynt

  • frisk citronmelisseblad
  • spiselig blomst
  • grofthakkede usaltet pistacienøddekerne
  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Nøddemarengsbunde

Kom nødderne i en hurtighakker og hak dem meget fint. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min., til hviderne er seje. Vend de hakkede nødder i. Fordel marengsen på 4 stykker bagepapir og smør hver portion ud i en cirkel (ca. 24 cm i diameter). Bag 2 marengsbunde ad gangen. Træk bagepapiret med marengsbundene over på en bagerist og lad dem blive helt kolde. Løft forsigtigt bundene af bagepapiret.

Flødefraicheskum

Pisk flødefraiche, flormelis og vaniljekorn med en håndmixer i ca. 2 min. til et let skum. Smag til.

Læg nøddemarengsbundene sammen med flødefraicheskum, bær, mørk og hvid chokolade - slut af med et lag flødefraicheskum. Pynt kagen med bær, chokolade, citronmelisse, spiselige blomster og grofthakkede pistacienøddekerner. Drys til sidst lidt flormelis på toppen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 150° - varmluft.

Tip

De friske bær kan skiftes ud med anden frugt alt efter sæson og smag.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde: