Krydret kikærtegryde med hvidløgsfløde

Bedømmelse

(42 vurderinger)

30 min

Vi har ladet os inspirere af det nordafrikanske køkken og lavet en dejlig varmende gryderet med både linser, kikærter, grøntsager og masser af skønne krydderier. Som fin kontrast serverer vi en iskold hvidløgsfløde til retten.

Ingredienser

Antal portioner

Hvidløgsfløde

  • 25 g smør
  • 2 zittauerløg i tern (ca. 200 g)
  • 100 g røde linser (ca. 2½ dl)
  • 1 dåse kikærter (ca. 400 g)
  • 3 dl vand
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 300 g skrællede søde kartofler i tern
  • 1 rød peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
  • 100 g mørke rosiner
  • 2 tsk stødt chili
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 160 g bulgur - koges
  • 1½ dl blade af bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Hvidløgsfløde

Rør fløde, citronsaft, hvidløg og salt sammen. Stil fløden tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Skyl linser og kikærter godt, dryp af og kom dem i gryden. Tilsæt vand, tomater og resten af ingredienserne og bring retten i kog. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Smag kikærtegryden til og server den sammen med bulgur pyntet med persille og iskold hvidløgsfløde - som man selv hælder på ved bordet.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: