Marokkansk kyllingegryde

Marokkansk kyllingegryde

30 min
En dejlig kyllingegryde der smager af det nordlige Afrika. Det ser ud til at være en lang ingrediensliste, men det er de mange krydderier, der snyder. Krydderierne giver en herlig duft og smag til kyllingegryden. Retten er meget hurtig at lave og uanset om du vælger at servere couscous eller pitabrød til, er tilbehøret også i den kvikke afdeling.

Sådan gør du

Tomat-fraiche
  • Rør fraiche med soltørrede tomater og salt.
  • Smag til og stil tildækket på køl til servering.
Kyllingegryde
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Steg løgene ca. 5 min. ved svag varme.
  • Tilsæt kylling, salt og alle krydderier og steg i ca. 2 min. ved kraftig varme.
  • Tilsæt vand, fond, tomater og kikærter og kog i ca. 15 min. ved svag varme og under låg. Rør retten igennem og tilsæt evt. lidt mere vand. Smag til.
  • Drys med persille og server med tomat-fraiche og brød eller couscous.
Mere inspiration

Dejlig kyllingeret med smag af østen....

Butter chicken
1 time
Butter chicken
(25)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8062 kJ / 1927 kcal

Næringsindhold pr. 100g

405 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 29,8 % 7,1 g
Kulhydrat: 47,4 % 11,3 g
Fedt: 22,8 % 2,5 g

Ingredienser

Tomat-fraiche
Finthakkede soltørrede tomater i olie
75 g
2 dl
Groft salt
¼ tsk
Kyllingegryde
Smør
15 g
Finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Kyllingefilet i mindre stykker
400 g
Groft salt
1½ tsk
Stødt koriander
2 tsk
Stødt spidskommen
2 tsk
Mild paprika
2 tsk
Tørrede chiliflager
2 tsk
Stødt kanel
1 tsk
Vand
2½ dl
Koncentreret kyllingefond
1 spsk
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Skyllede, afdryppede kikærter i saltlage (ca. 240 g)
1 dåse
Grofthakket bredbladet persille
½ dl
Tilbehør
Pitabrød eller couscous
4