Marokkansk kyllingegryde
30 min
•
En dejlig kyllingegryde der smager af det nordlige Afrika. Det ser ud til at være en lang ingrediensliste, men det er de mange krydderier, der snyder. Krydderierne giver en herlig duft og smag til kyllingegryden. Retten er meget hurtig at lave og uanset om du vælger at servere couscous eller pitabrød til, er tilbehøret også i den kvikke afdeling.
Ingredienser
Tomat-fraiche
75 g
Finthakkede soltørrede tomater i olie
|
|
---|---|
2 dl
Fraiche
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Kyllingegryde
15 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 100 g)
|
|
400 g
Kyllingefilet i mindre stykker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 tsk
Mild paprika
|
|
2 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
|
2½ dl
Vand
|
|
1 spsk
Koncentreret kyllingefond
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede kikærter i lage (ca. 240 g)
|
½ dl
Grofthakket bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
4
Pitabrød eller couscous
|
---|
Sådan gør du
Tomat-fraiche
Kyllingegryde
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7804 kJ / 1865 kcal
Næringsindhold pr. 100g
392 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 31,6 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 48,7 % | 11,2 g |
Fedt: | 19,7 % | 2,1 g |