Falafler - af kikærter fra dåse

Falafler - af kikærter fra dåse

30 min
Fryseegnet

Nemme, skønne og sprøde falafler. Her har vi en opskrift på falafler, hvor vi bruger kikærter fra dåse og sparer en masse tid, uden at gå på kompromis med det sprøde ydre og det bløde indre og den krydrede smag. Prøv disse hjemmelavede falafler, det er nemmere end du tror.

Mere inspiration

Og skal det være hjemmelavede falafler med tørrede kikærter - så er det her.

Falafler
45 min
Falafler
(50)
Velbekomme!
Tips

Brug dejen til falafel-vafler. Tilsæt et ekstra æg, så dejen bliver en smule tyndere, og steg falaflerne i et vaffeljern smurt med lidt fedtstof. Du får 4 vafler af denne portion. Falaflerne kan også steges i en æbleskivepande. Kom 1 tsk olie i hvert hul på æbleskivepanden og steg falaflerne heri - det er nemt og så sparer du meget olie.

Frysetip

Falaflerne kan fryses - rå eller stegte. Du opnår det bedste resultat, hvis du fryser falaflerne rå, tør op og derefter steger dem. Stegte, frosne og optøede falafler kan spises kolde eller lunes, men de bliver en smule tørre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3352 kJ / 801 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 16,2 % 5 g
Kulhydrat: 42,9 % 13,2 g
Fedt: 40,9 % 5,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser