Server falaflerne med fx hummus og tabouleh eller i pitabrød med salat og cremefrichedressing.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
5156 kJ / 1232 kcal
826 kJ / 197 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,3 g |
Protein: | 7,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 23,7 % | 11,5 g |
Fedt: | 68,5 % | 15,3 g |
Her er opskriften på klassiske falafler fra bunden - med tørrede kikærter.
1 dåse
Kikærter i lage (ca. 400 g)
|
|
---|---|
5 stilke
Bredbladet persille
|
|
1
Knust fed hvidløg
|
|
1
Lille løg i grove stykker
|
|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
1½ tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
¼ tsk
Cayennepeber
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
3 dl
Smagsneutral olie - til stegning
|
---|