Falafler - af kikærter fra dåse
Ny

Falafler - af kikærter fra dåse

30 min
Fryseegnet
Lækre falafler - dem skal du da lave selv! Her er det nemt, fordi kikærterne kommer fra dåse, så du kan lave dem på de dage, hvor det skal gå hurtigt. Falaflerne er sprøde og smagfulde, og krydderurter samt de varme krydderier gør dem aromatiske og virkelig lækre. Falaflerne er milde i smagen, men de kan altid spices op med chili eller mere cayennepeber. De kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer, og kan serveres med fx tabouleh, creme fraichedressing og hummus.
Mere inspiration

Her er opskriften på klassiske falafler fra bunden - med tørrede kikærter.

Falafler
Ny
60+ min
Falafler
(8)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Server falaflerne med fx hummus og tabouleh eller i pitabrød med salat og cremefrichedressing.

Tilberedningstip

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5184 kJ / 1239 kcal

Næringsindhold pr. 100g

837 kJ / 200 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,2 g
Protein: 8,1 % 4 g
Kulhydrat: 24,3 % 12 g
Fedt: 67,6 % 15,3 g

Ingredienser