Her er opskriften på klassiske falafler fra bunden - med tørrede kikærter.
Server falaflerne med fx hummus og tabouleh eller i pitabrød med salat og cremefrichedressing.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
5184 kJ / 1239 kcal
837 kJ / 200 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 8,1 % | 4 g |
Kulhydrat: | 24,3 % | 12 g |
Fedt: | 67,6 % | 15,3 g |