Falafler - af kikærter fra dåse

Falafler - af kikærter fra dåse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Falafler er skønne - sprøde og fristende. Men de kræver planlægning, hvis du skal lave dem af tørrede kikærter. Her har vi en opskrift, hvor vi bruger kikærter fra dåse og sparer en masse tid, uden at gå på kompromis med det sprøde ydre og indre.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Ca. 16 stk.

Antal portioner

Falafler

  • 2 dl blade af bredbladet persille
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 lille hakket fed hvidløg
  • 1 dåse kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 1 æg
  • 3 spsk grahamsmel
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt
  • 3 dl smagsneutral olie

Pynt

  • flagesalt
  • blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • citron (usprøjtet) i både

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Falafler

  1. Hak persille, græskarkerner og hvidløg i en foodprocessor i ca. 5 sek.
  2. Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Hak kikærterne sammen med persilleblanding, æg, grahamsmel, spidskommen og salt i ca. 10 sek.
  3. Form farsen til ca. 16 runde falafler på størrelse med store valnødder (ca. 1½ spsk pr. falafel).
  4. Lad olien blive varm i en lille tykbundet gryde ved kraftig varme. Skru ned til jævn varme, når olien er klar (lav en test ved at komme et lille stykke falafeldej i olien, hvis det syder godt er olien klar).
  5. Steg 5-6 falafler ad gangen i ca. 3 min. ved jævn til kraftig varme - hold falaflerne i bevægelse, så de bliver gyldne på alle sider.
  6. Læg de stegte falafler på køkkenrulle og steg resten.
  7. Kom evt. alle falaflerne i den varme olie i ca. 20 sek., så de er varme ved serveringen.
  8. Drys med salt og server de lune falafler med persille og citronbåde.

Frysetip

Falaflerne kan fryses - rå eller stegte. Du opnår det bedste resultat, hvis du fryser falaflerne rå, tør op og derefter steger dem. Stegte, frosne og optøede falafler kan spises kolde eller lunes, men de bliver en smule tørre.

Tip

Hvis du holder dig til de meget korte tider til hakning af græskarkerner og kikærter, får du de mest sprøde falafler.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3654 kJ / 873 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,3 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag