Falafler - af kikærter fra dåse

Falafler - af kikærter fra dåse

30 min
Fryseegnet

Nemme, skønne og sprøde falafler. Her har vi en opskrift på falafler, hvor vi bruger kikærter fra dåse og sparer en masse tid, uden at gå på kompromis med det sprøde ydre og det bløde indre og den krydrede smag. Prøv disse hjemmelavede falafler, det er nemmere end du tror.

Mere inspiration

Og skal det være hjemmelavede falafler med tørrede kikærter - så er det her.

Velbekomme!
Frysetip

Falaflerne kan fryses - rå eller stegte. Du opnår det bedste resultat, hvis du fryser falaflerne rå, tør op og derefter steger dem. Stegte, frosne og optøede falafler kan spises kolde eller lunes, men de bliver en smule tørre.

Tips

Du kan udskifte persillen (eller noget af den) med frisk koriander og/eller basilikum. Kom 1 tsk olie hvert hul på en æbleskivepande og steg falaflerne heri (så sparer du meget olie).

Variation

Du kan erstatte ⅓ del af kikærterne med grøntsager fx gulerod, blomkål, edamame bønner. Hak dem sammen med løg og hvidløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3352 kJ / 801 kcal

Næringsindhold pr. 100g

525 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4 g
Protein: 16,2 % 5 g
Kulhydrat: 42,9 % 13,2 g
Fedt: 40,9 % 5,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser