Her er opskriften på klassiske falafler fra bunden - med tørrede kikærter.
Server falaflerne med fx hummus og tabouleh eller i pitabrød med salat og cremefrichedressing.
Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!
5149 kJ / 1231 kcal
832 kJ / 199 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,3 g |
Protein: | 7,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 23,6 % | 11,5 g |
Fedt: | 68,6 % | 15,4 g |
Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
|
1 dåse |
---|---|
Bredbladet persille
|
5 stilke |
Knust fed hvidløg
|
1 |
Lille zittauerløg i grove stykker
|
1 |
Hvedemel
|
1½ spsk |
Groft salt
|
¾ tsk |
Bagepulver
|
½ tsk |
Stødt koriander
|
1½ tsk |
Stødt spidskommen
|
1 tsk |
Cayennepeber
|
¼ tsk |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
1 tsk |
Smagsneutral olie - til stegning
|
3 dl |
---|