Falafler - af kikærter fra dåse

Falafler - af kikærter fra dåse

30 min
Fryseegnet
Lækre falafler - dem skal du da lave selv! Her er det nemt, fordi kikærterne kommer fra dåse, så du kan lave dem på de dage, hvor det skal gå hurtigt. Falaflerne er sprøde og smagfulde, og krydderurter samt de varme krydderier gør dem aromatiske og virkelig lækre. Falaflerne er milde i smagen, men de kan altid spices op med chili eller mere cayennepeber. De kan steges i både pande, æbleskivepande og i en airfryer, og kan serveres med fx tabouleh, creme fraichedressing og hummus.

Sådan gør du

  • Sigt lagen fra kikærterne og skyl dem i en sigte.
  • Kør kikærter, persille, hvidløg og løg i en foodprocessor i ca. 15 sek. til en grov fars. Brug "pulse" funktionen, så du kan følge med undervejs. Farsen skal være finthakket, men ikke køres til mos. Kom den i en skål og rør den sammen med resten af ingredienserne.
  • Gør hænderne våde og form farsen til ca. 15 kugler.
  • Kom olien i en sauterpande - der skal være ca. 2 cm olie i panden - og varm den op til 180°. Er olien ikke varm nok, falder falaflerne fra hinanden.
  • Steg falaflerne i ca. 10 min. - eller til de er sprøde og gyldne. Vend dem nogle gange undervejs.
Mere inspiration

Her er opskriften på klassiske falafler fra bunden - med tørrede kikærter.

Falafler
60+ min
Falafler
(8)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Server falaflerne med fx hummus og tabouleh eller i pitabrød med salat og cremefrichedressing.

Tilberedningstip

Hvis du ikke har et termometer, kan du lave "tandstik" prøven. Stik en træpind eller trægrydeske i olien, hvis olien bevæger sig omkring pinden, er olien varm nok. Hvis olien begynder at ryge, er den for varm - og panden skal trækkes væk fra varmen! Falaflerne kan steges i en æbleskivepande med ca. 1 spsk olie i hvert rum. Du kan også stege dem i en airfryer. Spray dem med Lurpak Spray og steg dem ca. 15 min. ved 200° - husk at ryste dem lidt undervejs!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5149 kJ / 1231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

832 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 7,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 23,6 % 11,5 g
Fedt: 68,6 % 15,4 g

Ingredienser

Kikærter i saltlage (ca. 400 g)
1 dåse
Bredbladet persille
5 stilke
Knust fed hvidløg
1
Lille zittauerløg i grove stykker
1
Hvedemel
1½ spsk
Groft salt
¾ tsk
Bagepulver
½ tsk
Stødt koriander
1½ tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Smagsneutral olie - til stegning
3 dl