Kylling med shiitakesvampe og bearnaisesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Denne ret er god som weekendmad med lækre svampe og aspargeskartofler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g spegeskinke i tynde skiver
  • 4 kyllingefileter (ca. 525 g)
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 100 g shiitakesvampe uden stok - delt i kvarte
  • 250 g markchampignoner i halve
  • 7 stilke bladselleri i skrå skiver (ca. 250 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Del spegeskinken i 4 portioner og fold hver portion om et stykke kyllingebryst. Luk evt. med tandstikkere. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved jævn varme ca. 6 min. på hver side (ca. 12 min. i alt). Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket.

Kom saucen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe og bladselleri ved kraftig varme i ca. 4 min. - vend hele tiden i svampeblandingen. Tag den af varmen, tilsæt salt og peber og smag til.

Tip

Kyllingebryst kan erstattes af 6-8 stykker perlehønebryst (ca. 475 g). Steg perlehønekødet ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: