Kylling på grill

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Grill en hel kylling ved inddirekte varme på havegrillen. Kylling på grill giver en saftig kylling med dejlig grillsmag og sprødt skind.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

1 hel kylling, 4 pers.

Antal portioner

  • 1 kylling (ca. 1200 g)
  • ½ dl olivenolie eller rapsolie
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille, rosmarin og basilikum

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kylling på grill

  1. Læg kyllingen i en stor frysepose.
  2. Rør olie, citronsaft, salt, peber og krydderurter sammen til en marinade.
  3. Hæld marinaden over kyllingen, luk posen og vend den godt rundt, så marinaden fordeler sig.
  4. Læg posen med kyllingen på køl og lad den marinere i min. 1 time - og gerne natten over.
  5. Varm grillen godt op og grill kyllingen ved indirekte varme i ca. 1 time - eller til centrumtemperaturen er 75°. Vend kyllingen 1-2 gange undervejs.

Tilberedningstip

Kyllingen kan tilberedes på både gasgrill og på kulgrill. Inddirekte varme betyder, at varmen fordeler sig rundt om kyllingen og ikke er direkte under den. På en gasgrill tænder man kun for de yderste rør og på en kulgrill skubber man kullene ud til siden.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9222 kJ / 2196 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 47,7 %
  • Kulhydrat: 0,9 %
  • Fedt: 51,4 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag