Kylling på grill

Kylling på grill

60+ min
Grill en hel kylling ved inddirekte varme på havegrillen. Kylling på grill giver en saftig kylling med dejlig grillsmag og sprødt skind. Der er ingen grund til at springe over her - det er faktisk ikke så svært at grille en kylling med sprødt skind til følge - og det både dufter og smager skønt, når der er en hjemmegrillet kylling på vej. Server en hel grillet kylling og forskelligt tilbehør så bliver der glæde omkring middagsbordet.

Sådan gør du

Kylling på grill
  • Læg kyllingen i en stor frysepose.
  • Rør olie, citronsaft, salt, peber og krydderurter sammen til en marinade.
  • Hæld marinaden over kyllingen, luk posen og vend den godt rundt, så marinaden fordeler sig.
  • Læg posen med kyllingen på køl og lad den marinere i min. 1 time - og gerne natten over.
  • Varm grillen godt op og grill kyllingen ved indirekte varme i ca. 1 time - eller til centrumtemperaturen er 75°. Vend kyllingen 1-2 gange undervejs.

Kyllingen kan tilberedes på både gasgrill og på kulgrill. Inddirekte varme betyder, at varmen fordeler sig rundt om kyllingen og ikke er direkte under den. På en gasgrill tænder man kun for de yderste rør og på en kulgrill skubber man kullene ud til siden.

Energiindhold for hele retten:

5313 kJ / 1270 kcal

Næringsindhold pr. 100g

853 kJ / 204 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 29 % 14,6 g
Kulhydrat: 1,3 % 0,6 g
Fedt: 69,7 % 16,1 g
Mere inspiration

Kylling på grill skriger jo nærmest efter en hjemmelavet agurkesalat.

Agurkesalat
20 min
Agurkesalat
(13)

Ingredienser

Kylling på grill
1 Kylling (ca. 1200 g)
½ dl Olivenolie eller rapsolie
½ dl Friskpresset citronsaft
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille, rosmarin og basilikum