Kylling på grill
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
&format=webp)
Grill en hel kylling ved indirekte varme på havegrillen. Kylling på grill giver en saftig kylling med dejlig grillsmag og sprødt skind. Der er ingen grund til at springe over her - det er faktisk ikke så svært at grille en kylling med sprødt skind til følge - og det både dufter og smager skønt, når der er en hjemmegrillet kylling på vej. Server en hel grillet kylling og forskelligt tilbehør så bliver der glæde omkring middagsbordet.
Ingredienser
Kylling på grill
1
Kylling (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
½ dl
Olivenolie eller rapsolie
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Finthakkede krydderurter, fx bredbladet persille, rosmarin og basilikum
|
Sådan gør du
Kylling på grill
Kyllingen kan tilberedes på både gasgrill og på kulgrill. Indirekte varme betyder, at varmen fordeler sig rundt om kyllingen og ikke er direkte under den. På en gasgrill tænder man kun for de yderste rør og på en kulgrill skubber man kullene ud til siden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5314 kJ / 1270 kcal
Næringsindhold pr. 100g
853 kJ / 204 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 29 % | 14,6 g |
Kulhydrat: | 1,3 % | 0,6 g |
Fedt: | 69,7 % | 16,1 g |
