Kyllingepie med marinerede grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Tærte med fyld af kyllingbryst, kyllingelever og champignon smager skønt til hovedret.

Ingredienser

Antal portioner

Marinerede grøntsager

  • 3 gulerødder i små tern
  • ½ blomkål i små buketter
  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt

Marinade

  • 1 spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk frisk, hakket kruspersille

Kyllingepie

  • 500 g kyllingefilet
  • 300 g frosne, optøede kyllingelever
  • 50 g smør
  • 200 g champignoner i kvarte
  • 1 zittauerløg i tynde både
  • 5½ spsk hvedemel
  • 150 g bacon i tern
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 2½ dl hønsebouillon
  • friskkværnet peber
  • 2 plader frosset, optøet butterdej

Pensling:

  • sammenpisket æg

Tilbehør:

  • 240 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinerede grøntsager

Kom gulerødder og blomkål i kogende vand tilsat salt og giv dem et hurtigt opkog. Hæld grøntsagerne til afdrypning i en sigte.

Marinade

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og tilsæt persille. Vend grøntsagerne i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 45 min.

Kyllingepie

Skær kyllingefileterne i mindre tern. Fjern evt. hinder fra kyllingeleverne og halver dem. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde og svits champignoner og løg. Tag dem op. Vend kyllingekød og lever i mel. Lad resten af smørret gyldne i gryden og svits kød og lever heri. Tilsæt bacon og svits det med. Hæld svampe, løg, fløde og bouillon ved og bring stuvningen i kog. Kog ved middel varme i ca. 4 min. Smag til med peber. Hæld stuvningen i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Læg butterdejspladerne lidt ind over hinanden, så de danner en frikant (ca. 17 x 17 cm). Pensl de kanter der går over hinanden med æg, så slutter de bedre sammen. Rul firkanten ud til 26 x 26 cm. Læg butterdejspladen som et låg over stuvningen og tryk den godt fast i kanten. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt. Bag kyllingepien midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 59 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: