Laks i ovn med cremet chilipasta

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

30 min

Laks i ovn er en favorit både til hverdag og fest. Her får du en nem ovnbagt laks med en cremet sovs, som har en god syre og et stærkt spark af chili.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 laksefileter (ca. 500 g)
  • ¼ tsk groft salt

Chilipasta

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx penne

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad. Drys med salt og steg laksen midt i ovnen.

Chilipasta

Bring imens vand og salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog pastaen i 8-10 min. Den skal have "bid", men ikke være rå. Tag 2 dl pastavand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Fjern kernerne fra chilien og hak den groft. Kom pastaen tilbage i gryden og tilsæt flødefraiche, chili og 1 dl af pastavandet. Bring det i kog og tilsæt spinat, dild og salt. Kog det i ca. 2 min. og smag til. Tilsæt evt. resten af pastavandet. Server sammen med laks.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: