Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce

Ingredienser

Antal portioner

Mandelgremolata

  • 50 g mandler
  • ½ dl dildkviste
  • 3 æbler i tynde både, fx pink lady (ca. 400 g)
  • 300 g jordskokker i grove tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g fersk laks uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 240 g basmatiris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelgremolata

Hak mandler og dild fint og vend det godt sammen.

Kom æbler, jordskokker og forårsløg i et ovnfast fad (5 x 20 x 35 cm). Hæld sauce og citronsaft over. Drys med salt og peber.

Skær laksenfileten i 4 ens stykker og læg dem i fadet. Drys med salt, peber og mandelgremolata og bag fisken midt i ovnen. Pynt med dild og server til de nykogte ris.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

En frisk, urteagtig vin vil fungere dejligt til den megen dild, og jordskokkernes tendens til at gøre vinen sødlig modarbejdes af druevalget.

Læs mere om vin til mad