Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

45 min

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mandelgremolata

  • 50 g mandler
  • ½ dl dildkviste
  • 3 æbler i tynde både, fx pink lady (ca. 400 g)
  • 300 g jordskokker i grove tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Hvid mælkesauce 4%
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g fersk laks uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 240 g basmatiris - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelgremolata

Hak mandler og dild fint og vend det godt sammen.

Kom æbler, jordskokker og forårsløg i et ovnfast fad (5 x 20 x 35 cm). Hæld sauce og citronsaft over. Drys med salt og peber.

Skær laksenfileten i 4 ens stykker og læg dem i fadet. Drys med salt, peber og mandelgremolata og bag fisken midt i ovnen. Pynt med dild og server til de nykogte ris.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %

Print

Kilde:

Vin match

En frisk, urteagtig vin vil fungere dejligt til den megen dild, og jordskokkernes tendens til at gøre vinen sødlig modarbejdes af druevalget.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag