Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce

Ingredienser

Antal portioner

Mandelgremolata

  • 50 g mandler
  • ½ dl dildkviste
  • 3 æbler i tynde både, fx pink lady (ca. 400 g)
  • 300 g jordskokker i grove tern
  • 5 forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
  • ½ liter Karolines Køkken® mælkesauce Mælkesauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g fersk laks uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 240 g basmatiris - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandelgremolata

Hak mandler og dild fint og vend det godt sammen.

Kom æbler, jordskokker og forårsløg i et ovnfast fad (5 x 20 x 35 cm). Hæld sauce og citronsaft over. Drys med salt og peber.

Skær laksenfileten i 4 ens stykker og læg dem i fadet. Drys med salt, peber og mandelgremolata og bag fisken midt i ovnen. Pynt med dild og server til de nykogte ris.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

En frisk, urteagtig vin vil fungere dejligt til den megen dild, og jordskokkernes tendens til at gøre vinen sødlig modarbejdes af druevalget.

Læs mere om vin til mad