Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata
45 min

Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt laks med jordskokker og mandelgremolata

Bagt laks med bid fra mandelgremolataen og den sprøde, friske bund af æbler og jordskokker. Serveret i frisk citronsauce

Antal portioner

Mandelgremolata

  • 50 g mandler
  • ½ dl dildkviste
  • 500 g fersk laks uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 240 g basmatiris - koges

Fremgangsmåde:

Mandelgremolata

Hak mandler og dild fint og vend det godt sammen.

Kom æbler, jordskokker og forårsløg i et ovnfast fad (5 x 20 x 35 cm). Hæld citronsaucen over og drys med salt og peber.

Skær laksenfileten i 4 ens stykker og læg dem i fadet. Drys med salt, peber og mandelgremolata og bag fisken midt i ovnen. Pynt med dild og server til de nykogte ris.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

En frisk, urteagtig vin vil fungere dejligt til den megen dild, og jordskokkernes tendens til at gøre vinen sødlig modarbejdes af druevalget.

Læs mere om vin til mad