Laksepakker med spinat og tomat
45 min

Laksepakker med spinat og tomat

Laksepakker med spinat og tomat er lækre, friske og indbydende. Opskriften er middelhavs inspireret og har masser af smag.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Laksepakker med spinat og tomat

Laksepakker med spinat og tomat er lækre, friske og indbydende. Opskriften er middelhavs inspireret og har masser af smag.

Antal portioner
  • 4 laksefileter (ca. 150 g)
  • 200 g rensede, grofthakkede babyspinatblade
  • 300 g cherrytomater i halve
  • 2 små fed hvidløg i tynde skiver
  • 100 g oliven, fx kalamataoliven i halve
  • 25 g smør
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lav 4 stykker alufolie ca. 45 cm lange. Læg et stykke laks på midten af hvert stykke. Fordel herpå spinat, tomat, hvidløg og oliven. Kom herpå smør, citronsaft, salt og peber. Fold alufolien godt sammen om fisk og fyld - sørg for at pakkerne er godt lukkede og prik derefter et par huller i toppen af pakkerne. Stil pakkerne i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.

Server de lune pakker med laks og grøntsager sammen med et stykke godt brød.

Tip

I stedet for laks kan man anvende torskefilet. Og grøntsagerne kan erstattes med forårsløg og squash.

Eller varier laksepakkerne individuelt, efter smag og behag.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 44 %
Print