Lammefrikadeller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Frikadeller der udover lammekød også indeholder kalvekød, havregryn, persille og kapers - er også gode dagen efter.

Ingredienser

4 stykker pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 1 dl havregryn
  • 4 dl sødmælk
  • 500 g hakket kalvekød
  • 500 g hakket lammekød
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æg
  • 4 spsk hakket bredbladet persille
  • 1 glas afdryppede kapers
  • rapsolie til stegning

Sådan gør du

Sådan gør du

Opblød havregryn i mælk ca. ½ time. Rør kødet med salt og peber. Tilsæt æg, opblødte havregryn, mælk, persille og kapers og rør farsen grundigt. Lad den hvile i køleskabet ca. 1 time. Form farsen til små, aflange frikadeller med hænderne. Steg dem i olie, til de er gyldne på alle sider, ca. 12 min. i alt. Steg dem lidt lyse, så tåler de bedre opvarmning.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: