Lammefrikadeller - koftesi

Lammefrikadeller - koftesi

45 min
Fryseegnet
Lammefrikadeller smager af ferie i Grækenland, Tyrkiet og af andre lande ved det østlige Middelhav. Den særlige smag kommer fra lammekødet, men også fra varme krydderier som kanel og ingefær. Det kunne også være spidskommen, men den har vi valgt at komme sammen med de krydrede ris, der ledsager lammefrikadellerne. Server lammefrikadeller til aftesmad, eller lad dem være et mere eksotisk indslag på en dejlig buffet eller i madpakken.
https://www.arla.dk/opskrifter/koftesi---sma-lammefrikadeller/

Sådan gør du

Lammefrikadeller - koftesi
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, resten af krydderierne og æg i. Rør mælk i og derefter rasp.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til 16 tynde, aflange lammefrikadeller (koftesi).
  • Steg dem på 3 sider ved svag varme, ca. 15 min. i alt - skru op, mens de bliver vendt. Tag de stegte lammefrikadeller op af panden og hold dem varme.
Krydrede grøntsagsris
  • Kog imens risene efter anvisningen på emballagen.
  • Kom squash, løg, rosiner og krydderier i panden med stegesmørret fra lammefrikadellerne.
  • Steg blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Vend de varme ris i de krydrede grøntsager og smag til.
Dressing
  • Rør yoghurt, salt og peber sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret de krydrede grøntsagsris i et fad og læg herpå de varme lammefrikadeller. Server dressingen ved siden af.

Du får en mere eksotisk dressing, hvis du skifter persillen ud med mynte.

Energiindhold for hele retten:

11192 kJ / 2675 kcal

Næringsindhold pr. 100g

645 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 13,9 % 5,3 g
Kulhydrat: 51,9 % 19,7 g
Fedt: 34,2 % 6 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Lammefrikadeller - koftesi
200 g Hakket lammekød
¾ tsk Groft salt
2 spsk Revet løg
¼ tsk Stødt kanel
½ tsk Stødt ingefær
Friskkværnet peber
1 Æg
1 dl Mælk
3 spsk Rasp
20 g Smør
Krydrede grøntsagsris
240 g Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
2 Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
150 g Rosiner - lyse, grønne eller sorte
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Dressing
3½ dl Græsk yoghurt
1 dl Hakket bredbladet persille
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille