Lammekoteletter med krydret ostedrys
1 timer

Lammekoteletter med krydret ostedrys

Gode lammesteaks serveret med frisk salat, kartoffelbåde og lækkert drys af krydderurter og salt hvid ost.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammekoteletter med krydret ostedrys

Gode lammesteaks serveret med frisk salat, kartoffelbåde og lækkert drys af krydderurter og salt hvid ost.

Antal portioner

Kartoffelbåde

  • 5 store kartofler (ca. 1 kg)
  • 1 tsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostedrys

Rødbedesalat

  • 100 g rødbeder i tynde ca. 2 cm brede strimler
  • 3 pærer i tynde både (ca. 300 g)
  • 100 g renset rucolasalat revet i grove stykker
  • 2 spsk basilikumpesto

Lammekoteletter

  • 4 lammekoteletter (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • ½ knust fed hvidløg
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kartoffelbåde

Vask kartoflerne godt og skær dem i både. Kom kartoffelbådene i en skål, tilsæt olie og bland det godt. Spred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Vend i kartoflerne af og til. Drys de færdigbagte kartoffelbåde med salt og peber.

Ostedrys

Lad osten dryppe godt af og mos den med en gaffel. Vend persille og pebermynte i og anret det i en skål.

Rødbedealat

Vend rødbedene sammen med pærer, rucolasalat og pesto.

Lammekoteletter

Skær 3-4 snit i kanten af hver kotelet. Lad smørret gyldne i en pande. Tilsæt knust hvidløg og steg koteletterne ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og peber. Server dem sammen med bagte kartoffelbåde, ostedrys og rødbedesalat.

Bagetid

Sæt kartoffelbådene i kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 45 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 50 %
Print