Castello

Castello® er en serie af skimmel- og flødeoste af en særlig høj kvalitet.

Den første Castello® ost blev udviklet sidst i 60'erne, og serien af Castello® produkter er efterfølgende viderudviklet med en række spændende oste.

Smag

Blå Castello® er en cremet og harmonisk blåskimmelost med nuancerede smagsindtryk. Osten findes også i en økologisk udgave.

Sort Castello er en blåskimmelost, der er fremstillet af komælk tilsat 10% fåremælk. Denne kombination giver en unik, fyldig og blomsteragtig smag og en sødlig og prikkende eftersmag.

Hvid Castello® er en blød og cremet ost med en rund smag, der udvikler sig og bliver mere fyldig.

Hvid Castello® Light er en hvidskimlet ostespecialitet med et lavt fedtindhold og en afdæmpet let syrlig smag. Castello Marquis er en velafbalanceret ost, modnet med rødkit. Osten har en god, fyldig smag og en lang pikant eftersmag.

Gylden Castello® er en blød ost med en naturlig orange og hvidskimlet overflade. Osten er mild og let syrlig og får med alderen en mere cremet smag.

Castello® økologisk brie er en halvfast hvidskimmelost. Smagen er mild og syrlig og bliver med tiden mere aromatisk smag. Castello® økologiske flødeoste er bløde og cremede friskoste med fin smag af krydderurter og hvidløg.

Oprindelse

Castello® er i lighed med Saga ostene udviklet og fremstillet på de daværende Tholstrup mejerier, som i 2006 blev solgt til Arla. Castello® mærket er især udbredt på de nordiske markeder. Alene i Danmark kender 84% af danskerne det populære mærke.

Blå Castello® blev lanceret i 1970.

Sort Castello blev lanceret i 2002.

Hvid Castello blev lanceret i 1990.

Hvid Castello Light kom på markedet i 1995.

Kilder

Karolines Køkken