
Mokkaparfait med chokolade-fugdesauce
60+ min
En super dessert for kaffeelskere!
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 1 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk frysetørret kaffepulver
-
3 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
Chokolade-fudgesauce
-
1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 1 spsk sukker
- 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Pynt
- knuste kaffebønne
- havsalt
Sådan gør du
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og kaffepulver luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren i 4-5 timer - rør 4 - 5 gange under indfrysningen.
Chokolade-fugdesauce
Bring fløde og sukker i kog under omrøring. Hak chokoladen groft og kom den i fløden. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring.
Stil isen i køleskabet ca. ½ time inden servering. Server mokkaparfaiten i glas og hæld chokolade-fugdesauce over. Pynt med kaffe og salt og server straks.
Tip
Isen kan køres på ismaskine.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 11190 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 4,8 g
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 24 %
- Fedt: 72 %
Vin match
Pedro ximenez Jerez, Spanien
Den søde, fede sherry-type pedro ximenez (px) vil være lækker og intens til denne dessert Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til chokolade