Mokkaparfait med chokolade-fugdesauce
60+ min

Mokkaparfait med chokolade-fugdesauce

En super dessert for kaffeelskere!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Mokkaparfait med chokolade-fugdesauce

En super dessert for kaffeelskere!

Antal portioner

Chokolade-fudgesauce

Pynt

  • knuste kaffebønner
  • havsalt

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og pulverkaffe luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren i 4-5 timer - rør 4 - 5 gange under indfrysningen.

Chokolade-fugdesauce

Bring fløde og sukker i kog under omrøring. Hak chokoladen groft og kom den i fløden. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring.

Ved serveringen

Stil isen i køleskabet ca. ½ time inden servering. Server mokkaparfaiten i glas og hæld chokolade-fugdesauce over. Pynt med kaffe og salt og server straks.

Tip

Isen kan køres på ismaskine.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 72 %
Print

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Den søde, fede sherry-type pedro ximenez (px) vil være lækker og intens til denne dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade