Mokkaparfait med chokolade-fugdesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

En super dessert for kaffeelskere!

Ingredienser

Antal portioner

Chokolade-fudgesauce

Pynt

  • knuste kaffebønne
  • havsalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og kaffepulver luftigt. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren i 4-5 timer - rør 4 - 5 gange under indfrysningen.

Chokolade-fugdesauce

Bring fløde og sukker i kog under omrøring. Hak chokoladen groft og kom den i fløden. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring.

Stil isen i køleskabet ca. ½ time inden servering. Server mokkaparfaiten i glas og hæld chokolade-fugdesauce over. Pynt med kaffe og salt og server straks.

Tip

Isen kan køres på ismaskine.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Den søde, fede sherry-type pedro ximenez (px) vil være lækker og intens til denne dessert Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade