Musaka med tomat og okse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Musaka med tomat og oksekød er lækker hverdagsmad. Musaka kræver lidt forarbejde, men denne musaka er helt sikkert indsatsen værd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 auberginer i 1 cm tynde skiver
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
  • 350 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tomater i grove stykker (ca. 200 g)
  • 140 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend auberginer og salt sammen i en skål og lad det trække i ca. ½ time.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 2 min. Tilsæt tomatpuré og kød og svits i ca. 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser.

Skær tomaterne i grove stykker, vend dem i kødsaucen og smag til. Læg musakaen sammen lagvis, start med halvdelen af kartoflerne og lidt salt, auberginer, kødsauce og mornaysauce - gentag og bag musakaen midt i ovnen.

Drys osten på efter ca. ½ times bagetid. Lad musakaen trække på køkkenbordet ca. 10 min. inden servering.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag