Pasta med tun
30 min

Pasta med tun

Pasta med tun er en hurtig og fedtfattig opskrift, der giver en velsmagende hovedret.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pasta med tun

Pasta med tun er en hurtig og fedtfattig opskrift, der giver en velsmagende hovedret.

Antal portioner
  • 400 g frisk eller optøet, frossen tun i 2 cm tykke skiver
  • 400 g tørret pasta, fx penne
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g frosne fine ærter
  • 50 g smør
  • 3 spsk sesamfrø
  • 2 spsk hakkede kapers
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle mørke pletter fra tunskiverne og tør dem. Skær hver skive i stykker (ca. ½ x 4 cm).

Kom pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Tilsæt ærterne de sidste 2 min. af kogetiden og lad dem tø op. Pastaen skal være mør, men ikke blød.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg tunstykker og sesamfrø ved kraftig varme ca. 2 min., til tunstykkerne er faste og let gyldne. Tag panden af varmen og vend kapers, citronskal, salt og peber i. Smag til.

Tag de 1½ dl kogende pastavand fra og hæld derefter pasta og ærter til afdrypning i et dørslag. Anret pasta, ærter og tunblanding lagvis i en stor, varm skål. Kog panden af med pastavandet. Hæld det over retten og server den straks. Server ost og persille til.

Tip

I stedet for frisk eller frossen, optøet tun kan man anvende kyllingelever eller kalvelever.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 27 %
Print