Snegle
60+ min

Snegle

Hvad enten der er fest eller ej, så er kanelsnegle altid et hit. Prøv denne lækre opskrift på snegle med kanel og nyd en simpel, men lækker kage!
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Snegle

Hvad enten der er fest eller ej, så er kanelsnegle altid et hit. Prøv denne lækre opskrift på snegle med kanel og nyd en simpel, men lækker kage!

2 snegle pr. person

Opskriften gælder for 15 personer

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Lun mælken og rør gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i. Slå dejen godt sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted ca. ½ time.

Fyld

Rør smør, sukker og kanel godt sammen. Ælt dejen igennem igen, og del den i 2 dele. Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm), og smør fyldet herpå. Rul dem sammen på den lange led som til roulader, og skær hver i 15 stykker. Sæt sneglene på bagepapir eller en smurt bageplade, bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad kanelsneglene efterhæve ca. ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
Print