Spaghetti carbonara og salat
30 min

Spaghetti carbonara og salat

Nem og hurtig carbonara med sprød salat.
Bedømmelse (88 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti carbonara og salat

Nem og hurtig carbonara med sprød salat.

Antal portioner

Salat

  • 1 agurk i tern (ca. 300 g)
  • 200 g røde og gule cherrytomater i halve
  • 1 gulerod i strimler (ca. 75 g)
  • 1 rødløg i skiver (ca. 75 g)
  • 50 g skyllet grøn salat

Pasta carbonara

  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid spaghetti

Fremgangsmåde:

Salat

Vend agurk, tomater, gulerødder, løg og salat sammen i en skål. Stil det tildækket indtil servering.

Pasta carbonara

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.

Skær imens bacon i mindre stykker. Læg dem i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt løg og lad det stege i yderligere ca. 1 min. Tilsæt saucen og bring den i kog under omrøring. Kog det ved jævn varme, stadig under omrøring i ca. 1 min. Hæld spaghettien i et dørslag - gem evt. lidt af pastavandet. Lad pastaen dryppe godt af og kom det tilbage i gryden sammen med sauce og friskkværnet peber. Vend godt rundt og smag til. Tilsæt evt. lidt pastavand hvis konsistensen er for fast. Server straks sammen med salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 25 %
Print