Spaghetti carbonara og salat

Spaghetti carbonara og salat

20 min
Nem og hurtig spaghetti carbonara med sprød salat.

Sådan gør du

Salat
  • Vend agurk, tomater, gulerødder, løg og salat sammen i en skål.
  • Stil det tildækket indtil servering.
Spaghetti carbonara
  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Skær imens bacon i mindre stykker. Læg dem i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Tilsæt løg og lad det stege i yderligere ca. 1 min. Tilsæt saucen og bring den i kog under omrøring.
  • Kog det ved jævn varme, stadig under omrøring i ca. 1 min. Hæld spaghettien i et dørslag - gem evt. lidt af pastavandet.
  • Lad spaghettien dryppe godt af og kom det tilbage i gryden sammen med sauce og friskkværnet peber.
  • Vend godt rundt og smag til. Tilsæt evt. lidt kogevand hvis konsistensen er for fast.
  • Server straks sammen med salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10707 kJ / 2559 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 14,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 57,3 % 15,3 g
Fedt: 28,1 % 3,4 g
Mere inspiration

Spaghetti carbonara findes i mange udgaver - her er endnu en....

Spaghetti Carbonara
45 min
Spaghetti Carbonara
(439)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Salat
Agurk i tern (ca. 300 g)
1
Røde og gule cherrytomater i halve
200 g
Gulerod i strimler (ca. 75 g)
1
Rødløg i skiver (ca. 75 g)
1
Skyllet grøn salat
50 g
Spaghetti carbonara
Vand
3 liter
Groft salt
1 spsk
Tørret hvid spaghetti
400 g
Bacon (ca. 125 g)
8 skiver
Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2
Ostesauce
4 dl
Friskkværnet peber